"Vučica”juri posljednji voz za Skudeto

"Neće biti lako, ali svaka ekipa ima mane, pa i Juventus. Znamo mi njihove nedostatke, znaju i oni naše, pobijediće onaj koji ih iskoristi", poručio Rudi Garsija
0 komentar(a)
Ažurirano: 05.01.2014. 10:39h

Serija A se nastavlja danas, a početak 2014. nije mogao da bude bolji - obilježiće ga derbi Juventusa i Rome, sudar prvog favorita i prvog izazivača u borbi za Skudeto.

Juve, koji je osvajao titulu dvije godine zaredom, nakon 17 kola ima pet bodova više, ali i čudesnu seriju jer je pobijedio u posljednjih devet utakmica u prvenstvu.

Roma, s druge strane, zna da od ovog gostovanja zavisi mnogo, ali trener Rudi Garsija pokušava da spusti tenziju:

"Da li je ovaj meč ključan za Skudeto? Iskreno, ne znam. Može da bude, a i ne mora, jer smo tek na polovini šampionata. Ovaj meč svakako može da ponudi dosta odgovora, zato što mi razmišljamo samo o trijumfu. Šta god da se desi, Roma će i dalje juriti sve pobjede do kraja sezone", rekao je Garsija.

Francuz nije želio da otkrije ideju kako savladati ekipu koja godinama dominira na Apeninima i koja je od sredine oktobra primila samo gol, i to u posljednjem kolu protiv Atalante (4:1).

"Neće biti lako, ali svaka ekipa ima mane, pa i Juventus. Znamo mi njihove nedostatke, znaju i oni naše, pobijediće onaj koji ih iskoristi", poručio je bivši trener Lila.

Najava derbija je imala i predigru jer je kapiten Rome Franćesko Toti istakao da je „Juventusova prednost samo u sudijama”, ali iz Torina nisu puno marili za to.

Konte: Ne zanimajume kafanske priče

Trener "dame” Antonio Konte nije mario za prozivke iz Vječnog grada.

"To su kafanske priče i ne zanimaju me. U Italiji svi vole fudbal, ali mu posvećuju mnogo manje pažnje nego kontroverzama. Mi se najbolje snalazimo na terenu i samo on je mjerilo", kazao je Konte.

Konte je slijedio Garsiju i pojasnio da Skudeto nije večeras u igri na „Juventus areni”.

"U igri su tri boda, baš kao i protiv Napolija, Intera, Sasuola... Razlike nema, a poslije ove utakmice ćemo se okrenuti Kaljariju. U jednom meču se ne rješava ništa, ali priznajem da bi razlika od osam bodova u našu korist bila dobra prednost", napomenuo je strateg „stare dame”.

Konte će u derbi ući sa napadačkim tandemom Teves-Ljorente, vraća se i oporavljeni Pirlo, dok je najavljeno da će Garsija na klupi ostaviti Ljajića i Destra.

Tako bi u napadu Rome trebalo da zaigra trio Žervinjo-Toti-Florenci.

Toskansi derbi u Firenci

Fiorentina ima tri boda manje od Napolija koji je u zoni Lige šampiona i Livorno je, čini se, idealan rival da „viola” nastavi pobjednički put iz finiša 2013.

"Kiks nam ne treba. Pobjeda bi bila prava stvar za početak ove godine, čime bismo jasno stavili do znanja svima koliko smo ozbiljni", rekao je Vinćenco Montela pred toskanski derbi na „Artemio Frankiju”.

Danas se igra i duel Kjeva i Kaljarija, a ostali mečevi su na programu sjutra - najinteresantnije će biti na „Olimpiku” gdje se sastaju Lacio i Inter.

Parovi - danas: Kjevo - Kaljari (15), Fiorentina - Livorno (18), Juventus - Roma (20.45). Sjutra: Napoli - Sampdorija (12.30), Milan - Atalanta, Katanija - Bolonja, Đenova - Sasuolo, Parma - Torino, Udineze - Verona (15), Lacio - Inter (18.30).

Hese iz Reala stiže u Inter

Napadač Reala Hese Rodriges je na dobrom putu da obuče dres Intera, prenio je madridski list "As”.

Navodno, Inter bi 20-godišnjeg napadača angažovao na pozajmicu do kraja sezone, s tim što ne bi imao pravo da ga otkupi na ljeto.

Tačnije, Real bi samo pomogao Interu u drugom dijelu sezone, nakon čega bi se Hese vratio u Madrid.

"Anćeloti ne želi da ga se odrekne, ali je svjestan da je za Hesea najbolje da igra”, ističe "As”.

Za Hesea bi se u Interu oslobodilo mjesto odlaskom Išaka Belfodila, takođe na pozajmicu.

Za Alžirca je interesovanje pokazalo nekoliko klubova iz Premijer lige.

Galerija

Bonus video: