„Tobdžija” Mirko?

Nakon Totenhema, ozbiljno interesovanje za napadača Juventusa pokazao je u lider Premijer lige Arsenal, javili su engleski mediji
54 pregleda 7 komentar(a)
Vučinić, Foto: Reuters
Vučinić, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.01.2014. 11:18h

Kapiten fudbalske reprezentacije Crne Gore Mirko Vučinić sve je bliži selidbi u Englesku - i to već u januarskom prelaznom roku.

Nakon Totenhema, ozbiljno interesovanje za napadača Juventusa pokazao je u lider Premijer lige Arsenal, javili su engleski mediji.

“Vučinić ide u sjeverni London”, piše “Dejli miror”.

Naslov, naravno, ne otkriva previše, jer se stadioni Arsenala i Totenhema nalaze u sjevernom Londonu, na svega sat vremena hoda.

Generalni menadžer Juventusa Bepe Marota boravio je u Londonu oko Nove godine i razgovarao sa čelnicima oba kluba oko prodaje Vučinića.

“Miror” tvrdi da im je dao jasnu poruku - Vučinić je na prodaju, ali za pozajmicu! Zna se i cijena, 10 miliona eura, što je dva miliona manje od sume koju je Juventus prije dvije i po godine platio Romi za crnogorskog napadača.

Nije tajna, Arsen Venger traži napadača. Prvi pik Dijego Kosta, koji vrijedi skoro 40 miliona eura. “Tobdžije” su navodno spremne i to da plate, ali je veliko pitanje da li će se Atletiko Madrid usred sezone odreći svog najboljeg fudbalera.

Zato je Vučinić idealna investicija - još može da pruži dovoljno, a košta mnogo manje od Koste. Što je još važnije, Juventus je spreman da ga proda ukoliko neki klub ponudi dovoljno.

Venger želi da dodatno ojača tim u januarskom prelaznom roku kako bi odražao tim na vrhu u paklenoj konkurenciji Mančester sitija, Čelzija i Liverpula.

Kada je u pitanju Vučinić, pita se i Totenhem, koji je već dvije godine ozbiljno zainteresovan za crnogorskog fudbalera. Gazda “sparsa” Danijel Levi odavno je oduševljen 30-godišnjim napadačem i još ima novca za trošenje, nakon prodaje Bejla Realu i prihoda od 100 miliona.

Mirko, dakle, može u Premijer ligu. Destinacija - sjeverni London, dilema je “Emirejts” ili “Vajt hart lejn”.

Bonus video: