Maldini se vratio i najavio povratak "rosonera" na najveću scenu

"Nećemo da obećavamo velike stvari i da navijačima predstavljamo nerealne želje. Razmišljamo dugoročno, moramo da idemo u korak sa vremenom. Milan je dvije godine zaredom bio šesti u Seriji A, želimo da napredujemo. To je prvi cilj", kazao je Maldini
0 komentar(a)
maldini, Foto: Acmilan.com
maldini, Foto: Acmilan.com
Ažurirano: 06.08.2018. 15:38h

Poslije devet godina, Paolo Maldini je ponovo u Milanu.

Ovoga puta u fotelji, kao direktor sektora za sportski razvoj kluba.

"Bilo je priča i ranije, ali nismo mogli da se dogovorimo. Sada je bilo drugačije. Tu je Leonardo, a imati njega kao saradnika je veoma važno. Predstavljen mi je veliki projekat i vidio sam sebe u cijeloj priči", rekao je Maldini.

Maldini je najveća legenda "rosonera". Debitovao je kao 16-godišnjak, 20. januara 1985, a sa voljenim klubom osvojio 26 trofeja, uključujući i pet trofeja u Ligi šampiona i sedam "skudeta".

"Nećemo da obećavamo velike stvari i da navijačima predstavljamo nerealne želje. Razmišljamo dugoročno, moramo da idemo u korak sa vremenom. Milan je dvije godine zaredom bio šesti u Seriji A, želimo da napredujemo. To je prvi cilj", kazao je Maldini.

"Znamo da se od MIlana očekuju trofeji, ali moramo da budemo strpljivi".

Maldini kaže da to što je bio idol navijača, ne znači sada ništa...

"Vjerujem da mi neće zviždati. Sa njima sam uvijek imao poseban odnos, to što su mi priredili na posljednjoj utakmici nikada ne mogu da zaboravim. Ali, ne očekujem da o meni sude kao o bivšem igraču, već na osnovu onoga što ćemo napraviti u budućnosti", kazao je Maldini.

Maldini je karijeru završio na kraju sezone 2008/09, nakon 25 godina u crno-crvenom dresu.

Za Milan je odigrao 648 mečeva u Seriji A, a 419 puta je bio kapiten.

Bonus video: