Toti: U Torino idemo da pobijedimo Juventus

"Ove sezone smo već pobijedili neke od najboljih ekipa. Ne zanima nas remi u Torinu, hoćemo samo pobjedu", rekao je Toti za sajt Rome.
58 pregleda 3 komentar(a)
Franćesko Toti, Foto: Beta
Franćesko Toti, Foto: Beta
Ažurirano: 03.01.2014. 16:19h

Kapiten Rome Franćesko Toti rekao je danas da njegova ekipa putuje u Torino sa namjerom da u nedjeljnom derbiju pobijedi lidera i aktuelnog šampiona Serije A, ekipu Juventusa.

"Ove sezone smo već pobijedili neke od najboljih ekipa. Ne zanima nas remi u Torinu, hoćemo samo pobjedu", rekao je Toti za sajt Rome.

"Vučica" trenutno zauzima drugo mjesto na tabeli sa pet bodova manje od Juventusa, i jedina je ekipa u Seriji A bez poraza.

"Gledajući individualno, mislim da smo bolji od Juventusa, ali oni su timski jači od nas. Razlika je u tome što oni duže igraju zajedno i već su osvojili nekoliko trofeja", naveo je Toti.

Princ Rima ističe da su za Romu utakmice sa Juventusom važne skoro kao i gradski derbi protiv Lacija.

"Rimski derbi je jedinstven meč, ali dueli sa Juventusom za mene su veliki derbi mečevi. Još kao navijač sam osjetio koliko fudbalska mržnja postoji između dva kluba", dodao je Toti.

Lipi: Ako dobije Romu, Juventus će biti šampion

Bivši trener Juventusa, a sada kineskog Gvangžua, Marćelo Lipi rekao je danas da će ukoliko Stara dama pobijedi, šampion Italije biti poznat.

"Roma igra sjajno od početka sezone, ali ukoliko Juventus pobijedi u nedjeljnom meču liga će postati dosadna i šampion će biti poznat", rekao je za "Rai Sport" Lipi, koji je sa Juventusom osvojio pet titula Serije A, četiri Superkupa Italije i po jedan nacionalni kup, Ligu šampiona, Superkup Evrope i Interkontinentalni kup.

Derbi utakmica 18. kola Serije A između Juventusa i Rome igra se u nedjelju, 5. januara u Torinu od 20.45.

Bonus video: