Vešović: Ne bi bilo ljudski da pređem u Partizan

"Mogu samo da kažem da nikad ne bih prešao u Partizan. Ne zato što mislim da je to loš klub, već zato što sam igrao u Zvezdi i ne bi bilo ljudski da pređem tamo", istakao je Vešović
0 komentar(a)
Marko Vešović, Foto: BETAPHOTO
Marko Vešović, Foto: BETAPHOTO
Ažurirano: 30.12.2013. 11:48h

Crnogorski reprezentativac Marko Vešović pamtiće 2013. godinu po pozivu, potom i derbiju za nacionalnu selekciju, ali i po potpunoj afirmaciji koju je stekao u Crvenoj zvezdi, gdje je napokon postao standardan prvotimac.

Ipak, prekid saradnje sa „crveno-bijelima“ po završetku jesenjeg dijela sezone uticao je na to da 22-godišnji bek, po potrebi i ofanzivac, kraj godine dočeka sa pomiješanim emocijama.

Preovladale su, ipak, pozitivne stvari...

"Mogu da kažem da sam zadovoljan, prije svega zbog poziva selektora da zaigram za A reprezentaciju, gdje sam debitovao. U 2013. godini sam postao standardan prvotimac Crvene zvezde kod trenera Sa Pinta i Slaviše Stojanovića, što mi je mnogo značilo".

"Odigrao sam 110 utakmica za Zvezdu, što je zaista velika stvar, posebno za mladog igrača. Bilo je i neprijatnih trenutaka, ali sve u svemu mogu biti zadovaljan učinkom u ovoj godini", kaže Vešović za „Vijesti“.

  • Nakon duže vremena mijenjaš klub, kakav je osjećaj?

"Odlazim poslije tri i po godine provedene u Zvezdi. Prvo želim da odmorim kako bih bio što spremniji i fokusiraniji za ono što me čeka u januaru. Nadam se da ću u prelaznom roku naći klub u kojem ću moći da nastavim da napredujem i pružim maksimum, kao što sam radio u Zvezdi".

  • Kakvi su prioriteti što se tiče nove sredine?

"Najvažnije od svega mi je da odem u klub u kojem ću steći status standardnog prvotimca, napredovati i igrati što bolje mogu. Volio bih da to bude evropski klub sa velikim ambicijama".

  • Imaš li neku želju?

"Postoje kontakti, ali još čekam zvaničan raskid ugovora sa Zvezdom tako da do tada ne mogu ništa konkretno da kažem.Volio bih da jednog dana zaigram u Francuskoj ili Njemačkoj. Smatram da mi stil igre u ovim ligama najviše odgovara. Vidjećemo, ko zna".

  • Spominjalo se da ćeš u Partizan?

"Ne želim da komentarišem te priče, mogu samo da kažem da nikad ne bih prešao u Partizan. Ne zato što mislim da je to loš klub, već zato što sam igrao u Zvezdi i ne bi bilo ljudski da pređem tamo".

  • Kako si doživio debi u reprezentaciji i šta očekuješ u budućnosti?

"Odigrao sam dvije utakmice, jednu u kvalifikacijama i jedan prijateljski meč. Zadovoljan sam zbog toga. Vidim sebe u reprezentaciji u narednom periodu, naravno kao preporuka treba da budu dobre partije iz kluba u koji budem otišao. Očekujem da napravimo još bolje rezultate, jer ova reprezentacija ima kapacitet za to".

  • Koliko si sada bolji igrač nego prije tri i po godine, kada si otišao iz Budućnosti?

"Mislim da sam dostao napredovao, igrajući na više pozicija, stekao sam iskustvo. Smatram da mogu još da napredujem i da pružim još bolje partije".

  • Kao bek ili krilo?

"Pa trenutno sam bek, jer sam u posljednjoj godini igrao isključivo na toj poziciji. Ali, volio bih da igram i kao krilni napadač, jer mislim da mogu da pokrivam obje pozicije", zaključuje Vešović.

Ništa bez Vladovih treninga

Dok traži novi klub, Marko Vešović već tradicionalno trenira sa Vladom Krunićem, specijalistom za fizičku spremu igrača.

Uigran tandem: Marko Vešović i Vlado Krunić

"Kod Vlada treniram pune tri i po godine, otkako sam pošao u Zvezdu. Mislim da se radi o najboljem treneru za fizičku pripremu igrača u Crnoj Gori".

"Njegovi treninzi su mi pomogli da zabilježim najbolje rezultate na provjerama u Zvezdi i nastaviću da radim sa njim gdje god otišao. Uostalom, broj igrača koji se kod njega spremaju dovoljno govori o njegovoj stručnosti", kaže Vešović.

Bonus video: