Čelziju derbi, Arsenal opet sam na vrhu

"Tobdžije" u blijedoj partiji u Njukaslu pobijedili domaćina sa 1:0 golom Francuza poslije asistencije Tea Volkota
1 komentar(a)
Ažurirano: 29.12.2013. 18:26h

Liverpul je izgubio i drugi derbi u tri dana, i opet na istovjetan način - poveo je na gostovanju Čelziju, koji je poput Mančester sitija već do odmora preokrenuo na 2:1. Tim rezultatom je i završen meč.

Martin Škrtel je pogodio u 4. minutu, ali je Eden Azar izjednačio u 17. a Samuel Eto u 34. pobjegao baš Škretlu i savladao Simona Minjolea.

Do kraja meča je najozbiljniju šansu imao Mamadu Sako početkom drugog poluvremena, čiji je šut glavom zaustavila prečka.

Arsenal je pobjedom okončao 2013. godinu i ujedno ostao lider makar do 1. januara 2014. - "tobdžije" su pobijedile Njukasl na "Sent Džejms parku" sa 1:0 u duelu koji je obilježio Olivije Žiru.

Francuz, koji je na "Emirejts" stigao u ljeto 2012, tako je dao 19. pogodak u dresu Arsenala, ali je interesantno da mu je to tek drugi koji je dao van Londona.

Ali, ima nešto u tom sjeveru Engleske što odgovara Žiruu koji je do danas taj jedini gol van Londona dao Sanderlendu, lokalnom rivalu "svraka".

Arsenal, inače, u Njukaslu nije mogao da računa na povrijeđenog Mesuta Ozila, a Njukasl je u većem dijelu meča bio i bolji rival.

Ipak, centaršut Tea Volkota i udarac glavom Francuza donijeli su Arsenalu 13. trijumf u 19 kola Premijer lige.

"Zadovoljstvo je veliko. Prvi smo, time smo iznenadili mnoge, ali tu želimo i da ostanemo. Slavili smo dva puta zaredom u gostima protiv Vest Hema i Njukasla i moj tim je tako svima poručio da želi da se bori", rekao je Arsen Venger i poručio da je Ozil povrijedio rame:

"Mislim da neće igrati ni u srijedu protiv Kardifa, poslije ćemo vidjeti", dodao je Venger.

Everton je pobijedio Sautempton sa 2:1, dok je Totenhem srušio Stouk (3:0).

Rezultati

Njukasl - Arsenal 0:1 (Žiru 65)

Everton - Sautempton 2:1 (Kolmen 9, Lukaku 74 - Ramires 71)

Čelzi - Liverpul 2:1 (Azar 17, Eto 34 - Škrtel 4)

Totenhem - Stouk 3:0 (Soldado 37. (penal), Dembele 65, Lenon 69)

Subota

Kardif - Sanderlend 2:2

Aston Vila - Svonsi 1:1

Hal - Fulam 6:0

Mančester s. - Kristal Palas 1:0

Norič - Mančester j. 0:1

Vest Hem - VBA 3:3

Galerija

Bonus video: