Prokišnjava krov najskupljeg stadiona

Manee Garrincha je inače potpuno nov stadion čija je izgradnja koštala 508 miliona dolara
2 komentar(a)
Manee Garrincha, Foto: Beta/AP
Manee Garrincha, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 27.12.2013. 18:57h

Brazil, organizator svjetskog fudbalskog prvenstva 2014. godine i dalje muku muči sa izgradnjom stadiona.

Naime, u Braziliji, na najskupljem od 12 stadiona na kojima će biti igrane utakmice svjetskog prvenstva prokišnjava krov, tako da je tokom utakmica ženskih selekcija Brazila i Čilea donji prsten stadiona bio pooplavljen.

"Zbog veličine i složenosti ove građevine njeni pojedini djelovi se još ispituju i ispravljaju. Stadion ima petogodišnju garanciju i svi dodatni troškovi će biti pokriveni," poručili su iz agencije Secopa koja upravlja stadionom.

Manee Garrincha je inače potpuno nov stadion čija je izgradnja koštala 508 miliona dolara. Prima 73.000 gledalaca, a na njemu će biti odigrano šest utakmica tokom SP.

Od 12 stadiona na kojima će se biti igrane utakmice na još šest nisu završeni radovi. Najgora je situacija na Areni de Sao Paulo gdje se prije nekoliko dana srušila dizalica i usmrtila dvije osobe.

Da podsjetimo, mediji, konstantno u posljednjih dvije godine pišu o problemima Brazila pri organizaciji Svjetskog prvenstva – od izgradnje stadiona do opštenarodne pobune protiv korupcije i društvene nejednakosti, tema koje je pokrenuo ovaj sportski događaj.

Bonus video: