Luka Đorđević opet u starom jatu

Đorđević će drugu sezonu zaredom nastupati za "oružare u ruskoj Premijer ligi
98 pregleda 1 komentar(a)
Luka Đorđević, Foto: Sports.ru
Luka Đorđević, Foto: Sports.ru
Ažurirano: 05.08.2018. 14:46h

Crnogorski reprezentativac Luka Đorđević će i ovu sezonu provesti u Arsenalu iz Tule kao pozajmljen igrač Zenita. Najbogatiji ruski klub saopštio je da će Đorđevića proslijediti "oružarima", za koje je 24-godišnji Budvanin prošle sezone nastupio u 22 utakmice i postigao je sedam golova.

Đorđević je u Zenit došao još 2012. godine, i odigrao je za klub iz Sankt Peterburga 29 utakmica sa učinkom od tri gola i dvije asistencije, uz pehar Superkupa Rusije.

Period u Zenitu je za Đorđevića obilježen pozajmicama, i to Tventeu, Sampdoriji, Ponferadini i sada drugi put Arsenalu.

Đorđević je ponikao u Mogrenu za koji je postigao 10 golova u 26 utakmica, prije prelaska u Zenit, a nakon mlađih seelkcija dres crnogorske reprezentacije je prvi put zaslužio 11. septembra 2012. godine.

Iako je u pripremnom periodu za ovu sezonu bio najbolji strijelac Zenita, zbog limita u broju starnaca u ekipi novi trener Sergej Sjemak se nerado odrekao Đorđevića, ali je konkurencija u napadu paklena sa Artjomom Dzjubom, Argentincem Drijusijem i Kokorinom čiji se oporavak očekuje.

Čak četiri kluba iz Rusije su željela da angažuju Đorđevića nakon što ga Zenit nije prijavio za ovu sezonu, najuporniji je bio veliki CSKA, ali...

Za navijače Zenita je prelazak igrača u CSKA prava jeres, pošto "crvenoarmejci" u posljednjon deceniji imaju neuporedivo bolje rezultate uprkos značajno manjim ulaganjima.

Prema najavama Đorđevićevog menadžera Igora Gluščevića prelazak našeg napadača u CSKA je zavisio od dogovora dva kluba, do kojeg nije moglo doći.

U Arsenalu su srećni.

"Dobro došao Luka! Našim navijačim te nemamo potrebe predstavljati jer znaju da si u "crveno-žutom" dresu postigao sedam golova, sve u prvom dijelu prošle sezone a odlično pamte da su čak šest tvojih pogodaka odlučivali o ishodu meča", obavijesrtili su na sajtu Arsenala iz Tule.

"Oružari" nisu postigli gol u prva dva kola prvenstva, jer su ankon igre bez golova sa Dinamom, izgubili na gostovanju Zenitu sa 1:0.

Bonus video: