Zvijezde Hajduka zaobilaze Crnu Goru

Gostovanje najstarijeg jugoslovenskog kluba spriječili su članovi Komisije za dodjelu novca NVO
5 komentar(a)
Ažurirano: 26.12.2013. 13:00h

Gostovanje veterana splitskog Hajduka i odigravanje prijateljskih fudbalskih utakmica sa odgovarajućim crnogorskim sastavima, neće biti upriličeno, kako je bilo najavljeno, do kraja 2013. godine, kazao je jedan od inicijatora ideje, Zoran Poleksić

Poleksić je naglasio da je glavni razlog nedolaska trofejnog kluba iz Splita odluka Komisije za raspodjelu prihoda od igara za sreću da njegovoj nevladinoj organizaciji (NVO) ne dodjeli odgovarajuća sredstva.

"Glavni razlog što do toga nije došlo krajem ove godine je odluka Komisije za raspodjelu prihoda od igara za sreću, odnosno predlog potkomisije nadležne za sport, da se NVO kojom rukovodim ne dodijele sredstva, iako je podnijeti zahtjev pripadao najužem krugu finansijski najskromnijih", kazao je Poleksić agenciji MINA.

Prema njegovim riječima, ljudi iz Ministarstva prosvjete i sporta, članovi potkomisije, zajedno sa takozvanim nevladinim aktivistima iz ostalih potkomisija, godinama obesmišljavaju raspodjelu novca stvararajući ozbiljan problem funkcionisanju sistema u Crnoj Gori.

"Izvinjavam se poštovaocima fudbala i predstavnicima medija, koji su brojnim tekstovima i fotografijama sredinim godine najavili manifestaciju", rekao je Poleksić.

Poleksić je u junu tokom posjete Splitu obavio razgovore sa bivšim poznatim asovima Hajduka i zvaničnicima kultnog splitskog kluba povodom njihovog dolaska u Tivat i Podgoricu i odigravanje fudbalskih duela sa crnogorskim ekipama.

Bonus video: