Stari Jovetić u novoj godini

Nema misterije - Stevan Jovetić definitivno će se vratiti na teren početkom 2014. godine
10 komentar(a)
Ažurirano: 26.12.2013. 13:08h

Nema misterije - Stevan Jovetić definitivno će se vratiti na teren prvih dana 2014. godine, vjerovatno 1. januara na gostovanju Mančester sitija Svonsiju u Velsu.

Mnogi su se prošle sedmice zapitali šta se dešava sa crnogorskim napadačem, koji je zbog raznoraznih povreda odigrao samo tri utakmice za Siti u Premijer ligi ove sezone, od kojih je dvije ušao sa klupe.

Prošlog utorka najavljeno je da će igrati protiv Lestera u četvrtfinalu Liga Kupa, a onda je ponovo nestao sa scene. No, u pitanju nije bila povreda...

"Dobio sam jako trovanje pred utakmicu sa Lesterom, to me je dodatno izbacilo iz ritma, nisam trenirao pet dana. Do 1. januara trebalo bi da budem potpuno fit", priča Jovetić za “Vijesti”.

Neki engleski mediji pisali su tada da se povrijedio na zagrijavanju, trener Manuel Pelegrini izjavio je nakon meča da ga je prehlada spriječila da se vrati u tim...

Foto: Beta/AP

Kako god, trovanje hranom nadovezalo se na seriju povreda koje su spriječile 25-godišnjeg napadača da u prvom dijelu sezone pokaže zašto je Siti platio Fiorentini 25 miliona eura za njegove kvalitete.

"Najgore od svega je što nije bila u pitanju jedna povreda, nego serija sitnih, rekao bih povredica koje su me dosta omele. Glavni problem je u tome što nisam prošao sa Sitijem prvi i najvažniji dio priprema, kada su dvije sedmice u Afirici trenirali tri puta dnevno. Sada se osjećam dobro i jedva čekam da počnem da igram i da postižem golove" - kazao je Jovetić.

Sedmice iza njega nazvao je “lošim periodom”.

"Nažalost, naišao je loš period, ali sve je to sastavni dio fudbala. Taj period polako prolazi i od Nove godine i utakmice sa Svonsijem krećem gdje sam stao".

Jovetić kaže da je u ovakvim situcijama najbitnija mentalna snaga.

"Prošao sam i mnogo gore situacije od ovih i definitivno sam naučio kako sa njima da se nosim. Razmišljam samo pozitivno i uskoro će sve doći na svoje.

Crnogorski napadač zbog čestih pauza fizički zaostaje za saigračima, koji su i onako vrhunska klasa. Ipak, tvdri da je spreman da se izbori za svoje mjesto pod mančesterskim suncem.

"Siguran sam da mogu da se izborim da igram. Samo da krenem i uđem u pravi ritam, a onda će sve biti puno lakše".

I ubijeđen je da se neće pokajati što je prešao u Mančester siti.

"Ne, ovdje se igra vrhunski fudbal, među najboljima u Evropi. Klub je na vrhunskom nivou, organizacija takođe. Zadovoljan sam i životom u Engleskoj, jedino što mi nedostaje jeste da napokon uđem u pravi ritam treninga i utakmica, ali i to će se uskoro promijeniti", zaključuje Jovetić.

Sad se kuva u prvenstvu

Ludnica je na vrhu Premijer lige - pet vodećih timova razdvajaju samo dva boda uoči današnjeg, 18. kola šampionata. Stevan Jovetić kaže da su ovo presudni dani bitke za titulu, iako je prvenstvo na polovini.

"Sad se “kuva”. U Engleskoj je izuzetno zgusnut fudbalski program oko Božića i Nove godine, ko iz te serije utakmica izađe kao najbolji, ima velike šanse da osvoji titulu. Ne rješava se samo u Premijer ligi, u januaru su Kupovi, a u februaru Liga šampiona. Slijedi glavni period sezone", istakao je Jovetić. Nekadašnji as Fiorentine slaže se da Mančester siti ima najbolji tim po imenima, ali da to treba dokazati na terenu.

"Bitka za titulu vodiće se između tri ili četiri ekipe. Mančester siti, Čelzi i Liverpul, mislim da će se priključiti Mančester junajted. Arsenal je takođe jak i sjajno je krenuo, ali mislim da ne može da izgura do kraja", kaže Jo-Jo.

Galerija

Bonus video: