Del Boske glasao za Riberija!

"Glasao sam za Riberija iz logičnog razloga, naime, on je osvojo najviše trofeja u Evropi, rekao je Del Boske
3 komentar(a)
Riberi, Foto: Beta/AP
Riberi, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 24.12.2013. 23:14h

Selektor Španije Visente del Boske otkrio je za španski radio Al Primer Toke da je u izboru za Zlatnu loptu glasao za Francuza Franka Riberija.

Španski stručnjak je, zapravo, u glasanju vezistu Bajerna iz Minhena stavio na treće mjesto, a najviše glasova dao je igračima Barselone Ćaviju Ernandezu i Andresu Inijesti.

"Glasao sam za Riberija iz logičnog razloga, naime, on je osvojo najviše trofeja u Evropi - Ligu šampiona, Bundes ligu i Kup Njemačke, a i plasirao se sa selekcijom Francuske na Mundijal", rekao je Del Boske.

U trci za Zlatnu loptu su uz Riberija i napadač Real Madrida Portugalac Kristiano Ronaldo i fudbaler Barselone Argentinac Lionel Mesi.

Svečanost proglašenja najboljeg igrača svijeta u 2013. održaće se 13. januara u Cirihu.

Koentrao: Riberi nije zaslužio zlatnu loptu

Reprezentativac Portugala Fabio Koentrao rekao je da Frank Riberi nije zaslužio nagradu Zlatna lopta i naveo da bi priznanje trebalo da dobije njegov zemljak i klupski drug iz madridskog Reala, Kristijano Ronaldo.

"Mesi je veliki igrač, ali je ove godine imao dosta problema sa povredama. Takođe, nagradu ne može da dobije igrač poput Riberija koji je postigao samo 22 gola. Kristijano Ronaldo je uvijek bio na najvišem nivou i postizao mnogo više pogodaka", rekao je Koentrao za list A Bola.

Riberi je prošle sezone sa Bajernom osvojio Ligu šampiona, Bundesligu i Kup Njemačke. Mesi je osvojio titulu prvaka Španije, dok je Ronaldo ostao bez trofeja u dresu Reala.

Mesi je do sada četiri puta uzastopno bio proglašavan za najboljeg, Ronaldu je to pošlo za rukom jednom - 2008, a Riberi u karijeri nije dobijao Zlatnu loptu.

Bonus video: