Rodžers: Želimo da budemo prvi i poslije Božića

"Željeli smo da budemo na vrhu za Božić i jesmo. Ali želimo da budemo tu i na kraju sezone", dodao je trener kluba s Enfilda.
2 komentar(a)
Brendan Rodžers, Foto: Telegraph.co.uk
Brendan Rodžers, Foto: Telegraph.co.uk
Ažurirano: 24.12.2013. 18:04h

Trener Liverpula Brendon Rodžers rekao je danas da mu je drago što će njegov klub dočekati Božić kao lider Premijer lige, ali i da želi da ostanu na tom mjestu i poslije praznika.

"Srećni smo i zadovoljni, ali želimo da ostanemo na prvom mjestu. Mislim da smo svima pokazali da smo napadački tim, postigli smo najviše golova u ovoj kalendarskoj godini od svih premijerligaških timova i to je sve posljedica truda koji momci ulaži na treninzima", kazao je Rodžers za klupski sajt.

Rodžers je istakao da svaki navijač želi da zna na kojoj je poziciji njegova ekipa oko Božića.

"Željeli smo da budemo na vrhu za Božić i jesmo. Ali želimo da budemo tu i na kraju sezone", dodao je trener kluba s Enfilda.

Liverpul je prvi na tabeli Premijer lige poslije 17 odigranih kola sa 36 osvojenih bodova, koliko ima i drugoplasirani Arsenal, ali s lošijom gol razlikom. Tim s Enfilda je u do sada postigao 42 gola, a primio 19, dok su fudbaleri Arsenala bili strijelci 33 puta.

Sedam od posljednjih devet šampiona Premijer lige su za Božić bili lideri na tabeli. Zanimljivo je i da posljednja ekipa koja je bila prva oko Božića, a nije uspjela da dođe do titule, bio upravo Liverpul 2009. godine.

Do kraja godine Liverpul očekuju dva teška gostovanja. U utakmicama koje se tradicionalno igraju dan poslije Božića, 26. decembra, "crveni" gostuju Mančester sitiju, dok tri dana kasnije na Stamford Bridžu igraju protiv Čelzija.

"Mančester siti nije izgubio nijednu utakmicu kod kuće, kao ni mi, tako da sigurno imaju samopozdanja kad igraju na svom terenu... Bili smo bolji od Sitija u obje utakmice prošle sezone, ali smo pravili greške koje su nas koštale bodova. Dakle, oni znaju da smo dobar tim, putujemo tamo u dobrom trenutku, samopouzdanje nam je na visokom nivou, svako može da vidi hrabrost u mojim igračima", kazao je on.

Rodžers je istakao da su svi u klubu svjesni koliki će biti izazov meč sa Sitijem, jer bi, kako je kazao, klub s Etihada bio konkurent za titulu u bilo kom šampionatu, ne samo u Premijer ligi.

"Međutim, pokazali smo u prethodnih 17 kola da smo najbolji tim i znamo da je ovo odlična prilika da nastavimo s uspjesima", rekao je Rodžers.

Bonus video: