Malezijski milijarder Vincent Tan preuzima FK Sarajevo

Kako je za sarajevski agenciju Fenu rekao potpredsJednik kluba Edis Kusturica, UO Sarajeva se u proteklih šest mjeseci potpuno posvetio ispunjenju Tanovih uslova
3 komentar(a)
Ažurirano: 24.12.2013. 15:13h

Upravni odbor (UO) fudbalskog kluba Sarajevo priveo je kraju pregovore s malezijskim milijarderom Vincentom Tanom o preuzimanju.

Kako je za sarajevski agenciju Fenu rekao potpredsJednik kluba Edis Kusturica, UO Sarajeva se u proteklih šest mjeseci potpuno posvetio ispunjenju Tanovih uslova, a on je već prebacio deo sredstava za potpunu rehabilitaciju kluba.

"Mogu sa zadovoljstvom reći da su svi dokumenti potpisani i da nam je Tan već prebacio dio sredstava. Trenutno ne mogu reći o kolikom iznosu se radi, jer imamo potpisan sporazum o povjerljivosti. Drugi dio transfera je u toku i trebalo bi sjutra da se završi. Priveli smo kraju važan posao, postupak koji je trajao šest mjeseci, a koji fudbalskom klubu Sarajevo obećava svijetlu budućnost", rekao je Kusturica.

Tan će dobiti potpunu kontrolu nad klubom u smislu upravljačkih i glasačkih prava, ali Kusturica vjeruje da će sve odluke u klubu biti donošene konsenzusom.

Prema Kusturičinim riječima, vrhunac projekta trebalo bi da bude pokretanje akademije fudbalskog kluba Sarajevo za mlade igrače.

Tan je vlasnik i engleskog Kardif sitija, s kojim je Sarajevo takođe sklopilo dogovore o razmjeni igrača i stručnog osoblja.

Bonus video: