Minifudbal liga: KMF Podgorica i Dadex bez poraza na polusezoni

Ekipe KMF Podgorice i Dadex-a obilježile prvi dio sezone u minifudbalu. Slijedi pauza do januara, koja će biti popunjena utakmicama Kupa
84 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 24.12.2013. 12:52h

KMF Podgorica i Dadex bez poraza su završili prvu polusezonu Lige Crne Gore u minifudbalu.

Podgorica je lider u grupi A sa osam pobjeda i dva neriješena rezultata u dosadašnjih osam kola, dok şe ekipa Dadex-a sa istim učinkom, ali još boljom gol-razlikom, izdvojila u grupi B.

U grupi A, Podgoricu prate Eurozox, Pljevlja 04 i Kole trans. Koliko je grupa ujednačena, najbolje svjedoči podatak da su vodeće ekipe imale dosta problema da savladaju 12. ili 13. tim na tabeli.

U grupi B, ritam Dadex-a donekle je pratila samo ekipa Momišića, izdvojili su se još Tarantino i Culture Club i Vojska CG, dok su ostali timovi ujednačenog kvaliteta.

Slijedi prvenstvena pauza do kraja januara, koja će biti popunjena utakmicama Kupa. Takođe, večeras u 18 časova odigraće se meč Superkupa između prošlogodišnjeg pravaka Dadex-a i osvajača Kupa, ekipe Eurozox-a. Popularni "Trofej Podgorice" igra se u sportskom centru "Dadex".

Minifudbal se igra na sintetičkoj podlozi, sa šest igrača na terenu, računajući golmana, a koristi se takozvana lopta “petica”, kakvom se igra i veliki fudbal.

U aprilu 2011. godine Udruženje Minifudbal Crna Gora postalo je punopravan član Evropske minifudbal federacije, dok je crnogorska reprezentacija u minifudbalu dva puta učestvovala na Evropskom prvenstvu.

Bonus video: