Nula na "Emirejtsu": Po bod za Arsenal i Čelzi

U derbiju kola "tobdžije" i "plavci" odigrali bez golova, pa je Liverpul zbog bolje gol razlike ostao lider na tabeli
0 komentar(a)
Olivije Žiru, Foto: REUTERS
Olivije Žiru, Foto: REUTERS
Ažurirano: 23.12.2013. 22:24h

Izgleda da je Arsen Venger naučio neke stvari kroz istoriju duela sa Žozeom Murinjom (nije ga pobijedio nikada u međusobnim okršajima) i prihvatio da odigra partiju šaha - Arsenal i Čelzi su u derbiju kola odigrali bez golova u duelu koji su oba tima igrala samo da ne izgube.

A, kada je ambicija takva, onda spektakl mora da izostane - premalo fudbala, a previše opstrukcije igre rivala, krasilo je okršaj na „Emirejtsu” koji je trebalo da ponudi odgovor na pitanje ko je u ovom trenutku tim kadar da bude šampion.

"Trebalo je da pobijedimo. Došli su da se brane i da nas "hvataju" na kontre. Nismo iskoristili šanse, ali ako već nismo mogli da pobijedimo, bar je dobro što nismo izgubili", naglasio je Venger, koji nije napravio nijednu izmjenu!

Arsenal je u drugom poluvremenu za nijansu bio konkretniji (dvije odlične prilike je prokockao Olivije Žiru, jednu Bakari Sanja), ali je zicer imao i Čelzi - u prvom dijelu je šut Frenka Lamparda zaustavila prečka.

I to je otprilike bilo to, pa se Arsenal izjednačio sa Liverpulom na prvom mjestu, s tim što „redsi” imaju bolju gol-razliku. Nakon ovog remija, još je veća ludnica na vrhu, jer pet timova razdvaja dva boda! Liverpul i Arsenal imaju po 36, Mančester siti 35, a Čelzi i senzacionalni Everton po 34.

Zato, nijedan od dva menadžera nije bio nezadovoljan...

"Činjenica je da su i Arsenal i Čelzi igrali da pobijede, ali i da ne izgube. Imali smo najbolju šansu na utakmici, ali ćemo morati da budemo malo jači u budućnosti. Imam previše kreativnih igrača, ali u nekim mečevima će nam biti potrebna i malo drugačija filozofija ako želimo da pobjeđujemo", rekao je Murinjo.

Dok se zahuktavao derbi u sjevernom Londonu, stigla je i vijest iz Totenhema - klub sa "Vajt Hart lejna" je potvrdio da će Tim Šervud voditi ekipu do kraja sezone.

Bonus video: