Savićević spremio novi ugovor za Brnovića

Brnović je tako postati prvi selektor seniorske reprezentacije Crne Gore kome će Savićević produžiti ugovor i prvi koji će se oprobati u tri kvalifikaciona ciklusa
34 komentar(a)
Branko Brnović, Foto: Savo Prelević
Branko Brnović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.12.2013. 10:55h

Branko Brnović dobiće još jedan dvogodišnji mandat na mjestu selektora fudbalske reprezentacije Crne Gore, saznaju „Vijesti”.

Odluka će biti verifikovana na današnjoj sjednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Crne Gore, koja je zakazana za 13 časova.

Na dnevnom redu, između ostalog, biće izvještaji o radu selektora svih reprezentativnih selekcija. Osim Brnoviću, ugovor ističe selektorima omladinaca Aleksandru Miljenoviću, kadeta Borisu Ljutici, ženske selekcije Zoranu Mijoviću i reprezentacije malog fudbala Svetu Ljesaru, dok je „siguran” samo selektor mladih Duško Vlaisavljević, koji ima ugovor do kraja naredne kalendarske godine.

Siguran je, međutim, i Branko Brnović - njemu će predsjednik FSCG Dejan Savićević opet ukazati povjerenje, nakon što ga je spriječio da sam ode poslije debakla od Moldavije pod Goricom (5:2) u posljednjem meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Brnović je tada, u afektu ili ne, kazao fudbalerima u svlačionici da im nije više selektor, ali je nakon razgovora sa Savićevićem prepustio čelnicima Fudbalskog saveza da odluče o njegovoj poziciji.

"Da li ostajem? To je pitanje za Savez, meni ugovor ističe 31. decembra. FSCG zna šta treba da radi. Ja želim i dalje da budem tu, svakom je želja da bude selektor Crne Gore", izjavio je Brnović na konferenciji po završetku meča sa Moldavijom, 15. oktobra.

Nije poznato je li Savićević u međuvremenu razgovarao sa (eventualnim) drugim kandidatima, da li je uopšte razmišljao o promjeni selektora.

U izjavi za „Vijesti” početkom novembra, šef crnogorske kuće fudbala nije imao čvrst stav po tom pitanju.

"Prerano je pričati o tome, sačekajmo da se odigra utakmica u Luksemburgu, zatim ćemo krajem godine imati Izvršni odbor na kojem će se raspravljati selektorima", kazao je Savićević.

„Vijesti” su tada pisale da je Brnović mnogo bliži ostanku nego odlasku, a ubjedljiva pobjeda u Luksemburgu (4:1), koliko god se radilo o nevažnoj utakmici, moguće da je učvrstila njegove pozicije. Toliko da je novi dvogodišnji ugovor već spreman za potpis.

Brnović je tako postati prvi selektor seniorske reprezentacije Crne Gore kome će Savićević produžiti ugovor. Zoranu Filipoviću nije produžen nakon prvog ciklusa kvalifikacija, dok je Zlatka Kranjčara smijenio tri mjeseca prije isteka ugovora.

Brnović će, takođe, postati prvi crnogorski selektor koji će se oprobati, ne u dva, već u tri kvalifikaciona ciklusa - u prvom je vodio četiri meča (remi sa Engleskom i poraz od Švajcarske, pa dva poraza u baražu od Češke), drugi od početka do kraja (treće mjesto u grupi kvalifikacija za Mundijal u Brazilu), a treći će početi u septembru naredne godine.

Crna Gora će 23. februara u Nici dobiti protivnike u kvalifikacijama za Euro 2016. godine u Francuskoj.

Bonus video: