Petković ide, Edi Reja se vraća na "Olimpiko"

Petkovićeva smjena je samo pitanje trenutka, a mediji na Apeninima ne sumnjaju da će se ona dogoditi najkasnije do kraja godine
0 komentar(a)
Vladimir Petković, Foto: REUTERS
Vladimir Petković, Foto: REUTERS
Ažurirano: 23.12.2013. 19:40h

Vladimir Petković će i zvanično nakon Mundijala preuzeti reprezentaciju Švajcarske, a sve su prilike da će pred novi izazov u karijeri moći makar pola godine da odmori - kako pišu italijanski mediji bosanski trener će možda već danas dobiti otkaz u Laciju.

Iako je Petković u razgovoru za "Korijere delo sport" istakao da razmišlja samo o tome kako da njegov tim što bolje iskoristi novogodišnju pauzu, konkretne odgovore je ponudio predsjednik Rimljana Klaudio Lotito.

"Razgovaraću s trenerom, ovako više ne ide. Ritam pobjeda, pa dva poraza nam nikako ne odgovara, jer ovaj tim ima kvalitet. Promjene su neophodne, ali ne čisto da bi nešto promijenili, već da bi neke stvari donijele napredak", rekao je Lotito.

Petkovićeva smjena je samo pitanje trenutka, a mediji na Apeninima ne sumnjaju da će se ona dogoditi najkasnije do kraja godine.

Novi trener Lacija gotovo sigurno će biti Edoardo Reja, iskusni trener koji je već pristao da preuzme Rimljane, piše "Korijere delo sport".

Reja je, inače, bio Petkovićev prethodnik na klupi „nebesko-plavih” jer je radio na "Olimpiku" od 2010. do 2012. godine. Bivši trener splitskog Hajduka i Napolija je u ljeto prošle godine napustio Lacio uprkos želji Lotita da ostane...

Lacio je trenutno na 10. mjestu u prvenstvu sa sedam poraza u 17 kola, a već 6. januara ga u Rimu čeka duel sa Interom.

Petković je prošle sezone s Lacijom osvojio Kup Italije i u tom trenutku je bio poput božanstva za navijače jer je u finalu savladao Romu.

Popularni "doktor" će na klupi Švajcarske zamijeniti Otmara Hicfelda.

Bonus video: