Boban: Najgori Milan u Galijanijevoj eri

„Ovo je najgori Milan u Galijanijevoj eri. Ne vjerujem da može biti među tri najbolja u Seriji A, pa još nije odigrao dobru utakmicu“, oštar je bio Boban
2 komentar(a)
Ažurirano: 23.12.2013. 14:00h

Bivši dugogodišnji Milanov fudbaler i kapiten Hrvatske Zvonimir Boban razočarano je prokomentarisao poraz „rosonera“ od Intera (1:0) u gradskom derbiju.

Na pitanje je li Milan i dalje ozbiljan klub, stručni komentator italijanskog „Skaj sporta“ je odgovorio:

„Ne, Milan je nekada bio ozbiljan klub“!

Tvrdi da nikada nije vidio goru ekipu Milana otkad je Silvio Berluskoni 1986. godine postao predsjednik, te na mjesto izvršnog direktora postavio Adrijana Galijanija.

„Ovo je najgori Milan u Galijanijevoj eri. Ne vjerujem da može biti među tri najbolja u Seriji A, pa još nije odigrao dobru utakmicu“.

„Prošle sezone je Milan igrao dobro i u nekim utakmicama u kojima nije osvajao bodove. Ove sezone se to ne događa“, rekao je Boban.

Milan trenutno drži i više nego razočaravajuće 13. mjesto na tabeli. Za vodećim Juventusom zaostaje 27 bodova, a za trećim Napolijem 17.

Boban je u svojoj analizi „pecnuo“ trenera Milana Masimilijana Alegrija i neke igrače.

„Milan je definitivno pomogao Interu da dođe do pobjede. Trener Intera Mazari je bio spremniji i bolji u izmjenama igrača u drugom poluvremenu“.

„Saponara i Kaka praktično nisu napravili ništa. Saponara je imao jedno dobro dodavanje za Balotelija, Kaka nije imao nijedno“.

Bivši kapiten Hrvatske se osvrnuo i na spekulacije da bi Klarens Sedorf mogao da postane trener Milana.

„Nadam se da se to neće dogoditi. I zbog Milana i zbog samog Sedorfa“, surovo iskren bio je Boban.

Bonus video: