Murinjo: Želim da budem još 12 godina u fudbalu

„Volio bih još 12 godina da ostanem na trenerskoj klupi. Idućeg mjeseca proslaviću 51. rođendan, tako da bih rekao da je 12 godina realna brojka”, rekao je Murinjo
0 komentar(a)
Ozil i Murinjo, Foto: Beta AP
Ozil i Murinjo, Foto: Beta AP
Ažurirano: 23.12.2013. 10:51h

Harizmatični Portugalac Žoze Murinjo otkrio je da bi u fudbalu volio da ostane još maksimalno 12 godina.

Murinjo, koji se ovoga ljeta vratio na klupu Čelzija, ima namjeru još 10 godina da radi kao trener nekog kluba, a nakon toga bi preuzeo reprezentaciju, po mogućnosti Portugal ili Englesku, i oprostio se na Svjetskom prvenstvu.

„Realno gledano, nadam se da ću nakon četiri godine, kada mi ističe ugovor s Čelzijem, sjesti s ljudima u klubu, analizirati situaciju, a potom na obostrano zadovoljstvo nastaviti saradnju ili je raskinuti”.

„Volio bih još 12 godina da ostanem na trenerskoj klupi. Idućeg mjeseca proslaviću 51. rođendan, tako da bih rekao da je 12 godina realna brojka”.

„Posljednje dvije godine bih volio da provedem na klupi reprezentacije. Preferiram Portugal, ali Engleska je drugi izbor”, otkrio je Murinjo.

Specijalni je prokomentarisao zašto je napustio Real Madrid i vratio se u Čelzi.

„Mnoge ekipe su mi nudile mjesto trenera, mnoge bi bile odmah uspješne kada bih ih preuzeo. Međutim, ja sam odabrao Čelzi”.

„Real Madrid sam napustio jer sam ja tako htio, a ne jer su oni tako htjeli. Da samo trener iz finansijskih razloga onda bih ostao još tri godine u Madridu. Ali, u Čelzi sam se vratio iz ljubavi prema ovom klubu”.

„Ovdje imam najgori ugovor u posljednjih 10 godina, ali to mi je nebitno. Ovdje sam zbog dugoročnog projekta i jer se ovdje osjećam kao nigdje drugdje”, zaključio je Murinjo.

Njegov Čelzi danas igra derbi 17. kola Premijer lige protiv Arsenala, a pobjedom na „Emirejtsu” bi pretekao „tobdžije” i izjednačio se na čelu tabele sa Liverpulom.

Bonus video: