Baša bez sreće, Lil izvukao bod u Parizu

Baša nije imao sreće u 72. minutu, kada ga je lopta pogodila u koljeno i odbila se u mrežu za izjednačenje „svetaca” na 2:2. U nadoknadi vremena, promašio je zicer za pobjedu
1 komentar(a)
Baša, Foto: Beta/AP
Baša, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 22.12.2013. 23:26h

Jedan od maleroznijih mečeva u karijeri odigrao je Marko Baša, kome je i pored vrhunske partije pripala uloga tragičara u velikom derbiju francuskog šampionata između Pari Sen Žermena i Lila (2:2).

Baša nije imao sreće u 72. minutu, kada ga je lopta pogodila u koljeno i odbila se u mrežu za izjednačenje „svetaca” na 2:2. U nadoknadi vremena, 30-godišnji defanzivac imao je veliku priliku da se iskupi za autogol i odluči pobjednika, ali je glavom sa sedam metara prebacio prečku.

„Mastifi” su, ipak, zadovoljni remijem u derbiju, ostali su na minus četiri u odnosu na PSŽ i drugoplasiranom Monaku prišli na samo bod.

Baša je učinak Zlatana Ibrahimovića redukovao na pokušaje iz prekida, a projektil koji je Šveđanin u 36. minutu poslao u gol Lila, ne bi branila ni dva golmana.

Gosti su sjajnom igrom uspjeli da preokrenu, golovima Mavube u 44. minutu nakon kontranapada i Kalua u 53. iz penala. Na kraju, autogol Baše za ipak realnih 2:2, iako oba tima mogu da žale za tri boda.

"Nismo htjeli Parižanima da donesemo poklon za Božić", prokomentarisao je uz osmjeh trener Lila Rene Žirar.

"Šteta što nismo dobili, jer je domaćin bio jako uzrujan nakon našeg preokreta. Ipak, ponosan sam na momke, odigrali su izvrsnu utakmicu u ovoj uzavreloj atmosferi. Treći smo na tabeli, sada slijedi pauza, ja idem na selo i neću nostiti telefon", kazao je Žirar.

Interesantno da su i dva preostala meča u jučerašnjem programu francuskog šampionata završena 2:2 - na „Velodromu” u duelu Marseja i Bordoa, kao i u okršaju Lorijena i Liona.

Bonus video: