Nevjerovatni Bufon: Debitovao protiv Vee, 23 godine kasnije slavio sa njegovim sinom

Jedan od najboljih golmana svih vremena danas je ispisao još jednu stranicu svoje nevjerovatne karijere
0 komentar(a)
Bufon i Vea, Foto: S.50.ru
Bufon i Vea, Foto: S.50.ru
Ažurirano: 04.08.2018. 17:41h

Njegovo ime je respekt - i to ne samo u svijetu sporta. Sjetite se samo oproštajnog pisma Davideu Astoriju, kapitenu Fiorentine, koja je tradicionalno najveći neprijatelj klubu čiju je kapitensku traku nosio. Tada se Đanluiđiju Bufonu poklonio cijeli svijet, čak i tifozi "ljubičastih".

Karijeri, o kojoj bi se mogli romani napisati, danas je dodata još jedna sjajna stranica - Bufon je osvojio prvi pehar sa Pari Sen Žermenom, koji je pojačao ovog ljeta kao slobodan igrač. "Sveci" su u Kini "razbili" Monako sa 4:0 i osvojili su Superkup Francuske a golmanska ikona slavila je pobjedu sa strijelcem trećeg gola, 18-godišnjim Timotijem Veom.

Sin slavnog liberijskog napadača Žorža, sada predsjednika te afričke zemlje, gol je postigao u 67. minutu.

Za Bufona je utakmica Superkupa sa Monakom bio debi u dresu "svetaca", a obilježilo ga je zajedničko igranje sa Timotijem Veom.

A prije skoro 23 godine, Bufon je debitovao u dresu Parme i u Seriji A i to protiv MIlana, čiji je napad predvodio Timotijev otac.

Slavni napadač nije zada uspio da savlada Bufona, koji je zbog toga i zaslužio status prvotimca u konkurenciji Luke Bućija.

"Imam 40 godina, ali sam mlad i tijelom i duhom. Ne znam do kada ću braniti, ne postavlajm sebi takva pitanja a moje tijelo je u opdličnoj formi", kazao je Bufon, koji je sa PSŽ-om potpisao ugovor na godinu uz mogućnost produženja na još jednu.

Žorž Vea ima 51 godinu i od jeseni je predsjednik Liberije, nakon pobjede na izborima.

Pogledajte kako je do očaja mladi Bufon na debiju dovodio najveće zvijezde prvaka svijeta!

Bonus video: