Vasiljev: Monako neće plaćati porez u Francuskoj

Prošle nedjelje francuska vlada izuzela je Monako od plaćanja kontroverznog poreza od 75 odsto na sva primanja veća od miliona eura.
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.12.2013. 11:30h

Potpredsjednik Monaka Vadim Vasiljev izjavio je da ne postoji mogućnost da taj fudbalski klub počne da plaća porez po francuskim zakonima, na čemu insistiraju njihovi rivali iz šampionata.

Komisija francuske lige ranije ove godine donijela je odluku po kojoj svi klubovi učesnici moraju da plaćaju porez po zakonima te zemlje, a izuzet je Monako čiji je vlasnik bogati ruski biznismen Dmitrij Ribolovljev.

Ostali članovi francuske Prve lige smatraju da to što je stacioniran u knjaževini, koja je "poreski raj", Monaku daje veliku startnu prednost u dovođenju igrača.

"Nismo razgovarali o tome, ali i dalje ne razumijem zašto ljudi koji vode francuski fudbal ne shvataju sve prednosti činjenice da se Monako takmiči u Ligi jedan. Zbog nas svi dobijaju veći novac za prava televizijskih prenosa, stadioni su puniji, a investitora je sve više. Ponoviću, nećemo preseliti klub na novu adresu kako bi plaćali porez. Mi radimo po zakonima koji postoje u Monte Karlu", rekao je Vasiljev za L'Ekip.

Prošle nedjelje francuska vlada izuzela je Monako od plaćanja kontroverznog poreza od 75 odsto na sva primanja veća od miliona eura.

Francuski profesionalni fudbalski klubovi čak su zaprijetili štrajkom ako i oni ne budu izuzeti od tog poreza, ali su kasnije odustali od ideje.

Bonus video: