U Partizan za prvi trofej

"Otišao sam mlad iz Partizana, jer se tada bilo teško izboriti za prvi tim. Konkurencija je bila veoma jaka, a na mojoj poziciji je igrao Albert Nađ", kazao je Drinčić
0 komentar(a)
Nikola Drinčić, Foto: Partizan.rs
Nikola Drinčić, Foto: Partizan.rs
Ažurirano: 21.12.2013. 11:57h

Sjajni vezista crnogorske reprezentacije Nikola Drinčić od juče je u starom jatu. Drinčić je potpisao trogodišnji ugovor sa Partizanom, u kojem je ponikao i za koji je upisao prve seniorske nastupe. A poslije sedam godina internacionalne karijere, 29-godišnjeg fudbalera “crno-bijeli” su predstavili kao prvo i veliko pojačanje.

"Brzo smo se dogovorili. Srećan sam što sam opet tu gdje sam i počeo, ali tek mi predstoji rad da dokažem da zaslužujem dres Partizana. Vratio sam se da bih u karijeri osvojio nešto, jer nisam još ništa osvojio. Otišao sam mlad iz Partizana, jer se tada bilo teško izboriti za prvi tim. Konkurencija je bila veoma jaka, a na mojoj poziciji je igrao Albert Nađ", kazao je Drinčić.

Nakon što je kao 20-godišnjak upisao četiri nastupa za Partizan, Drinčić je morao na pozajmicu u subotički Spartak, a potom i u Banatski Dvor. Juče ga je predstavio baš Nađ, sada sportski direktor, koji je bio nezamjenjiv u prvom timu. Nađ je Drinčiću uručio “crno-bijeli” dres sa brojem 20.

"Poznajem kapitena Sašu Ilića, Vladimira Volkova iz reprezentacije Crne Gore. Imao sam dužu pauzu i trebaće mi malo vremena da se spremim, ali pripreme tek počinju", smatra Drinčić.

On je propustio prvi dio ove sezone, pošto i nije imao vremena da pronađe klub nakon u Rusiji uobičajenih previranja i naglih odluka, a Krasnodar ga je u posljednjim trenucima ljetošnjeg prelaznog roka obavijestio da ne računa na njega. Drinčić je tada povezivan sa Partizanom, a davnašnja želja da zasluži dres kluba čiju je školu prošao, ostvarila mu se potpisivanjem ugovora.

Zato su jedine utakmice Drinčića ove jeseni bile u nacionalnom dresu Crne Gore, a ljubimac navijača “hrabrih sokola” za nacionalni tim je upisao 29 nastupa. Ove jeseni, međutim, u njegovoj igri bio je vidan nedostatak utakmica, pa i nije bio na nivou na koji je sve navikao.

Inostranu karijeru počeo je u turskom Gacijantepu, da bi pravu afirmaciju i dres “hrabrih sokola” zaslužio sjajnim igrama u ruskom Amkaru. Uslijedila je ponuda velikog Spartaka, ali se Drinčić povrijedio na posljednjoj provjeri pred početak sezone najpopularnijeg kluba u Rusiji. Sjajno je igrao i za Krasnodar, dok ponovo nije povrijedio koljeno početkom prošle godine.

"Partizan je želio da me vrati neposredno pred moj odlazak u Tursku, ali je na moju žalost odlazak već bio dogovoren. Sada sam tu i daću sve od sebe da Partizanu donesem novu titulu prvaka", zaključio je Drinčić.

Bonus video: