FK Dečić: Svakim danom sve brojniji

Zasada ima oko 70 polaznika, a s obzirom na to da se iz dana u dan javljaju novi zaljubljenici u fudbal, nema sumnje da će taj broj uskoro postati trocifren
74 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 16.12.2013. 21:44h

Škola fudbala Dečića iz Tuzi, koja je počela da radi prije 30-tak dana, sve je brojnija.

Zasada ima oko 70 polaznika, a s obzirom na to da se iz dana u dan javljaju novi zaljubljenici u fudbal, nema sumnje da će taj broj uskoro postati trocifren. Sa polaznicima rade Jasmin Decević i Marko Camaj, a treninzi se održavaju tri puta nedjeljno u sali Osnovne škole "Mahmut Lekić".

"Izuzetno smo zadovoljni odzivom djece. Moram, takođe, istaći da je očigledno da među djecom sa područja gradske opštine Tuzi postoji ne samo volja već i očigledan potencijal. Vrata naše škole su otvorena za sve bez obzira na njihov nivo poznavanja fudbala, jer smo mi tu upravo da im prenesemo sva naša znanja sticana u raznim takmičenjima", rekao je Camaj.

Kako kažu u klubu iz Tuzi, izuzetno je važno, ne samo za fudbal u tom mjestu, već i za cijelu Crnu Goru, da ovakav vid rada sa djecom bude prisutan u svakom klubu.

"U našem klubu jesu postojale, da kažemo, tri generacije mlađih kategorija, ali moram istaći da je samo za dvadesetak dana oformljeno ukupno pet selekcija koje će od januara sve u takmičarski pogon, dok će se sa onim najmlađim raditi na upoznavanju prvih fudbalskih koraka", objasnio je Decević.

Kvalitetan rad sa mladima već daje rezultate.

"Učestvovali smo na turniru u Novom Pazaru, gdje smo osvojili treće mjesto. U pitanju je godište 1999/2000, a pokazali smo i zavidan kvalitet. Moram istaći i da je najbolji strijelac u svojoj generaciji bio Admir Suljević. Sada je na redu gostovanje u Sarajevu (27, 28. i 29. decembar), gdje će igrači rođeni 2002. i 2003. godine učestvovati na međunarodnom turniru", kazao je Decević.

Da su u Dečiću ozbiljno krenuli u rad sa najmlađima, pokazuje i podatak da je od 7. do 14. decembra organizovan kamp, gdje je bilo prisutno tridesetak fudbalera iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Kosova i Crne Gore.

Bonus video: