Drogba: Presrećan sam

"Kakav žrijeb, ja sam najsrećniji čovjek u ovom takmičenju. Na obje utakmice ja ću igrati kod kuće. Vidimo se za nekoliko mjeseci", napisao je Drogba na svom 'Instagramu
1 komentar(a)
Didije Drogba, Foto: Beta/AP
Didije Drogba, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 16.12.2013. 15:34h

Fudbaler Galatasaraja Didije Drogba rekao je danas da se osjeća izuzetno srećo, jer će još jednom u karijeri nastupiti na stadionu Čelzija, Stamford Bridžu.

"Kakav žrijeb, ja sam najsrećniji čovjek u ovom takmičenju. Na obje utakmice ja ću igrati kod kuće. Vidimo se za nekoliko mjeseci", napisao je Drogba na svom 'Instagramu', a prenosi Goal.com.

Na današnjem žrijebu Lige šampiona u Nionu odlučeno je da jedan od duela osmine finala bude dvomeč između Galatasaraja i Čelzija, za koji je Drogba nekada nastupao.

Reprezentativac Obale Slonovače je za "plavce" odigrao 341 utakmicu, i postigao 157 golova, a na proljeće će ponovo imati priliku da se susretne sa trenerom Čelzija Žozeom Murinjom.

Murinjo je nedavno izjavio da bi volio da se susretne sa Galatasarajem u osmini finala.

Drogba je napustio Čelzi u ljeto 2012. godine, poslije osvajanja Lige šampiona, karijeru je potom na kratko nastavio u Kini, a potom je potpisao ugovor sa Galatasarajem.

Bonus video: