Smijenjen Andre Viljaš-Boaš

Želja je Fabio Kapelo, aktuelni selektor Rusije, te Roberto di Mateo, Mihael Laudrup, Glen Hodl, a postoji varijanta da ekipu preuzme sportski direktor kluba Franko Baldini
2 komentar(a)
Andre Viljaš-Boaš, Foto: Beta/AP
Andre Viljaš-Boaš, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 16.12.2013. 13:15h

I druga misija Andrea Viljaš-Boaša u Premijer ligi je završena na identičan način kao ona u Čelziju prije dvije sezone - otkazom!

Portugalac je danas smijenjen u Totenhemu, ali ta vijest nije iznenadila nikog jer je došla samo dan nakon debakla od Liverpula na "Vajt Hart lejnu".

Na kraju, Viljaš-Boaš i klub su sporazumno raskinuli ugovor pošto su Sparsi pali na sedmo mjesto u Premijer ligi sa osam bodova minusa u odnosu na vodeći Arsenal.

Nije samo Liverpul bio koban za menadžera, pamti mu se i poraz od Mančester sitija (6:0), te još neki kiksevi kod kuće, ali i loš izbor pojačanja.

Jer, Totenhem je od prodaje Gareta Bejla Realu imao dovoljno novca da dovede sedmoricu igrača, ali se u ovom trenutku ne može reći da mu je ijedan od njih napravio razliku - u pitanju su Paulinjo, Erik Lamela, Roberto Soldado, Naser Šadli, Etjen Kapue, Kristijan Eriksen i Rumun Vlad Kiriheš.

Kako javlja BBC, lista želja čelnika Totenhema za novog menadžera je dugačka, s tim što nemaju svi kandidati iste šanse.

San je Fabio Kapelo, aktuelni selektor Rusije, a na meti su i Roberto di Mateo, Mihael Laudrup, Glen Hodl...

Postoji varijanta da ekipu preuzme sportski direktor kluba Franko Baldini.

"Volio bih da Hodl dobije još jednu šansu na vrhunskom nivou", napisao je na Tviteru bivši napadač Totenhema Gari Lineker.

Bonus video: