Nosioci strahuju od engleskog tandema

Danas u podne u Nionu će se obaviti žrijeb za osminu finala. Timovi za izbjegavanje iz drugog šešira su Mančester siti i Arsenal
1 komentar(a)
Siti - Arsenal, Foto: Reuters
Siti - Arsenal, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.12.2013. 07:28h

Mančester siti i Arsenal, po mnogima dvije najveće snage engleskog fudbala u ovom trenutku, potencijalno su najteži rivali za nosioce pred današnji žrijeb za osminu finala Lige šampiona (danas u podne u Nionu).

Zato, šest timova iz prvog šešira (izuzev Čelzija i Mančester junajteda) danas ima primarni cilj - da izbjegne ostvrsku ekipu u duelu sa četvrtfinale, jer su svi ostali, pa i sedmostruki prvak Evrope Milan, svakako poželjniji...

"Želim Galatasaraj", rekao je menadžer Čelzija Žoze Murinjo i pojasnio da bi volio turski tim za rivala i zbog Didijea Drogbe koji bi se tako makar na 90 minuta vratio na "Stamford bridž".

"U drugom šeširu imate šampione Rusije, Grčke, Bajer koji je kao Njemac posebno opasan, Galatu sa kraljem Didijeom i Milan koji je uvijek Milan zbog istorije", dodao je Portugalac.

Arsenal je iz „grupe smrti” završio kao drugoplasirani i pred žrijeb zna da ne može da se sastane sa Borusijom, s kojom se već sastao, te Junajtedom i Čelzijem. Ostaju, međutim, pet moćnih klubova - prvak Evrope Bajern, najbolji tim grupne faze Atlketiko Madrid, te Real, Barselona i Pari Sen Žermen.

"Drugo mjesto u grupi nam je otežalo žrijeb, ali je možda i vrijeme da nas pogleda sreća", kazao je Arsen Venger.

Najviše timova u nokaut fazi imaju Njemačka i Engleska (po četiri), dok će Španiju predstavljati tri ekipe.

Prvi mečevi osmine finala su na programu 18. i 19. februara, odnosno 25. i 26. februara.

Revanši su zakazani za mart i igraće se 11. i 12, odnosno 18. i 19. Finale u Lisabonu je zakazano za 24. maj.

NOSIOCI: Mančester junajted, Real Madrid, PSŽ, Bajern, Čelzi Borusija Dortmund, Aletiko Madrid, Barselona.

DRUGI ŠEŠIR: Bajer, Galatasaraj, Olimpijakos, Mančester siti, Šalke, Arsenal, Zenit, Milan.

Bonus video: