Hidink preuzima selekciju Holandije

Ukoliko do dogovora dođe, biće to Hidinkov drugi mandate na klupio nacionalnog tima. Prvi put je vodio Holandiju od 1994. do 1998. godine
0 komentar(a)
Hidink, Foto: REUTERS
Hidink, Foto: REUTERS
Ažurirano: 15.12.2013. 10:52h

Gus Hidink će nakon završetka Svjetskog prvenstva u Brazili preuzeti selekciju Holandije I na toj funkciju naslijediće Luisa van Gala.

Tu informaciju objavili su tamošnji mediji, a da se nešto dešavala potvrdio je i sam Hidink, koji je potvrdio da je pregovarao sa čelnicima saveza.

“Neću da krijem, razgovarao sam sa ljudima iz saveza. I dalje imam puno motiva da bi samo gledao sa strane. Mislim da mogu da poboljšam stvari i rado ću preuzeti selektorsku funkciju”, izjavio je 67-godišnji stručnjak.

Ukoliko do dogovora dođe, biće to Hidinkov drugi mandate na klupio nacionalnog tima.

Prvi put je vodio Holandiju od 1994. do 1998. godine, a nakon toga je bio selektor Južne Koreje, Australije, Rusije i Turske I trener Real Madrida, Betisa, PSV-a, Čelzija i Anžija, sa kojim se rastao u julu ove godine.

Prema pisanju holandskog “De Telegrafa”, Hidink će potpisati četvorogodišnji ugovor, s time da je ideja da će dvije godine biti selektor, a nakon toga bi trebalo da preuzme neku drugu funkciju.

Bonus video: