Juve liječi evropske rane

"Dama" dočekuje Sasuolo, ekipu koja je bodova koštala i Napoli i Romu, ali mnogo više od snage protivnika italijansku javnost zanima - kako će Juve reagovati nakon šoka u Istanbulu koji ga je koštao osmine finala
0 komentar(a)
Juventus, Foto: Reuters
Juventus, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.12.2013. 09:38h

Juventus se nakon bolne eliminacije iz Lige šampiona vraća u realnost, a ona je u ovom trenutku vezana isključivo za italijansku scenu.

"Stara dama" večeras (18.30 časova) dočekuje Sasuolo, ekipu koja je bodova koštala i Napoli i Romu, ali mnogo više od snage protivnika italijansku javnost zanima - kako će Juve reagovati nakon šoka u Istanbulu koji ga je koštao osmine finala.

"Nismo prvi put u situaciji da moramo da se dokazujemo, od kada sam u Juventusu bilo je dosta problema. Siguran sam da je moja ekipa mentalno jaka i da će reagovati nakon Istanbula. Neuspjeh u Ligi šampiona? Možemo ga tako nazvati, ali čekaju nas Serija A, Kup i Liga Evrope", rekao je Antonio Konte, koji neće moći da računa na povrijeđenog Mirka Vučinića.

Derbi se igra u Napulju - Napoli dočekuje Inter u meču koji je u ovom trenutku bitka za treće mjesto i plasman u Ligu šampiona.

Napolitanci drže treću poziciju i imaju četiri boda više od "crno-plavih".

Ujedno, biće to povratak Valtera Mazarija na "San Paulo", dok će se Rafael Benites suprotstaviti klubu koji je vodio pola godine nakon što je iz Intera otišao Žoze Murinjo.

U premijernom meču 16. kola Katanija i Verona su sinoć na Siciliji odigrale bez golova.

Ostali parovi - danas

Kjevo - Sampdorija 15.00

Fiorentina - Bolonja 15.00

Đenova - Atalanta 15.00

Lacio - Livorno 15.00

Parma - Kaljari 15.00

Udineze - Torino 15.00

Juventus - Sasuolo 18.30

Napoli - Inter 20.45

Ponedjeljak

Milan - Roma

Bonus video: