Atletiko, Ronaldo i Zlatan

Najbolji fudbaler prve faze Lige šampiona je Portugalac iz Real Madrida, Kristijano Ronaldo, koji je sa devet golova najbolji strijelac u istoriji grupne faze Lige šampiona
2 komentar(a)
Zlatan Ibrahimović, Foto: Reuters
Zlatan Ibrahimović, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.12.2013. 12:24h

Nakon šest kola u osam grupa Lige šampiona, evropska kuća fudbala, Uefa, izabrala je najbolje u prvom dijelu najelitnijeg takmičenja.

Najbolji klub je Atletiko Madrid, koji je sakupio najviše bodova - 16. Atletiko je uz pet pobjeda remizirao samo na “Petrovskom” protiv Zenita, kada je nastupio bez pet prvotimaca.

Najbolji fudbaler prve faze Lige šampiona je Portugalac iz Real Madrida, Kristijano Ronaldo, koji je sa devet golova najbolji strijelac u istoriji grupne faze Lige šampiona.

I naravno, priznanje je zaslužio i Šveđanin iz PSŽ-a Zlatan Ibrahimović i to za ono što mu cijeli svijet priznaje da najbolje radi - postiže najljepše golove. Ibra je pobijedio u izboru za najbolji gol grupne faze Lige šampiona zahvaljujući razornom voleju sa 35 metara u gol Anderlehta. Bio je to treći od četiri fantastična pogotka Ibrakadabre u Briselu.

"Od svih golova najviše mi se svidio taj treći. Odlično sam i u pravom momentu raspalio po lopti iz velike udaljenosti i lopta je završila u gornjem desnom uglu. I sada kada pogledam snimak svjestan sam da je nevjerovatno teško pogoditi iz te pozicije", kazao je Ibrahimović, čiji je gol Engleskoj, “makazice” sa 25 metara, u najužoj konkurenciji za nagradu “Ferenc Puškaš”.

Bonus video: