Del Boske: Nisam želio da se umiješam u rat Reala i Barselone

Visent del Boske rekao je danas da je u izboru za najboljeg fudbalera svijeta glasao za Andresa Inijestu i Ćavija, jer nije želio da se umiješa u "rat između Real Madrida i Barselone"
0 komentar(a)
Visente del Boske, Foto: Beta/AP
Visente del Boske, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 13.12.2013. 14:00h

Selektor fudbalske reprezentacije Španije Visent del Boske rekao je danas da je u izboru za najboljeg fudbalera svijeta glasao za reprezentativce Andresa Inijestu i Ćavija, jer nije želio da se umiješa u "rat između Real Madrida i Barselone".

U konkurenciji za Zlatnu loptu koja se dodjeljuje najboljem fudbaleru svijeta, su Kristijano Ronaldo iz Reala, Lionel Mesi iz Barselone i Frank Riberi iz Bajerna iz Minhena.

Del Boske smatra da španski fudbaleri uprkos uspjesima sa reprezentacijom nisu dovoljno nagrađeni, zbog čega je glasao za Inijestu i Ćavija.

"Glasao sam za Špance pošto mislim da prethodnih godina nisu adekvatno nagrađeni i naravno kako bih izbjegao da se umiješam u rat između Real Madrida i Barselone", rekao je Del Boske za Marku.

"Ćavi i Inijesta možda nisu najbolji igrači godine, ali predstavljaju generaciju koja je osvojila Svjetsko i Evropsko prvenstvo. Igrači iz tog tima nisu dovoljno nagrađeni individualno. Nalazimo se u eri Mesija i Ronalda", dodao je on.

Ceremonija na kojoj će biti proglašen dobitnik Zlatne lopte održaće se 13. januara.

Bonus video: