I Monako mora da plaća super porez

Narodna skupština Francuske odlučila je da Monako, kao i ostali klubovi, mora da plati super porez, koji će da naplati francuska fudbalska liga u ime države.
55 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 13.12.2013. 12:07h

Fudbalski klub Monako moraće da plati super porez na plate igrača koji zarađuju više od milion eura godišnje, pošto je francuska vlada odlučila da taj klub više nije izuzet od plaćanja, uprkos tome što je izvan poreskog režima u Francuskoj.

Kako su danas preneli francuski mediji, Narodna skupština Francuske odlučila je da Monako, kao i ostali klubovi, mora da plati super porez, koji će da naplati francuska fudbalska liga u ime države.

Prema zakonu, fudbaleri koji zarađuju više od milion eura godišnje bili su dužni da plate 75 odsto poreza, ali je poslije brojnih žalbi francuska vlada promenila zakon i odredila da kompanije, odnosno klubovi, budu odgovorni za plaćanje poreza.

Očekuje se da će novi zakon obuhvatiti 14 od 20 klubova u prvoj francuskoj ligi. Klubovi su se žalili da će im to dodati još 20 miliona dolara na poreski račun.

Pari sen Žermen, koji je potrošio više od 200 miliona eura na transfere, otkako ga je preuzela katarska kompanija 2011. godine, najvjerovatnije će platiti dodatnih 20 miliona eura.

Udruženje francuskih profesionalnih klubova odložilo je štrajk zbog super poreza planiran za prošli mjesec.

Bonus video: