Snajder srušio Juve: Galatasaraj u osmini finala

Junak turskog velikana je bio toliko osporavani Vesli Snajder koji je u 86. minutu iskoristio asistenciju glavom Didijea Drogbe i matirao nemoćnog Đanluiđija Bufona
92 pregleda 22 komentar(a)
Vesli Snajder, Foto: Reuters
Vesli Snajder, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.12.2013. 14:53h

Juventus je završio ovogodišnju misiju u Ligi šampiona šokantnim porazom u Istanbulu - Galatasaraj je u naknadno odigranih 60 minuta bio bolji (1:0) i uhvatio je voz za osminu finala.

Junak turskog velikana je bio toliko osporavani Vesli Snajder koji je u 85. minutu iskoristio asistenciju glavom Didijea Drogbe i matirao nemoćnog Đanluiđija Bufona.

"Turk telekom arena", koja danas nije bila ispunjena kao sinoć, svakako je proključala jer je Galata eliminisao ekipu koja je bila već viđena među 16 najboljih u Evropi.

Na kraju krajeva, Galata je i zaslužio da prođe jer je Juve u grupi pobijedio samo Kopenhagen u Torinu u prošlom kolu, a upisao je i tri remija i dva poraza...

Galata je, s druge strane, osvojio i bod u gostima protiv Juventusa (na debiju Roberta Manćinija na klupi) i to mu je uz današnji trijumf bio ključni rezultat u grupi.

Italijanskom šampionu kao utjeha ostaje Liga Evrope, ali teško da to može da zadovolji apetite Antonija Kontea.

Mirko Vučinić nije bio ni na klupi.

Meč u Istanbulu je, inače, počeo od 32. minuta nakon što je Portugalac Pedro Proensa sinoć prekinuo duel zbog snijega.

Bonus video: