Gradonačelnik Manausa ismijao britanske tabloide

"Ovdje je nekoliko puta bio britanski princ Čarls i nisu ga ujedali aligatori. Elton Džon želi da nastupi na stadionu u Manausu i nadam se da ga zmije neće napasti", rekao je Viržiljo
2 komentar(a)
Ažurirano: 11.12.2013. 12:18h

Gradonačelnik Manausa Artur Viržiljo odbacio je danas pisanje britanskih tabloida, koji su taj brazilski grad pred Svjetsko prvenstvo u fudbalu nazvali opasnim.

"Ovde je nekoliko puta bio britanski princ Čarls i nisu ga ujedali aligatori. Elton Džon želi da nastupi na stadionu u Manausu i nadam se da ga zmije neće napasti", rekao je Viržiljo.

Britanski Dejli miror je napisao da je Manaus "ubilački grad" i da će engleski navijači rizikovati život ako tamo otputuju.

"Ne čitam Dejli miror", naveo je gradonačelnik Manausa.

Vižiljo je kazao da će taj grad usred amazonske prašume biti bezbjedan za navijače.

"Želimo da zasjenimo svijet i znamo da to možemo da uradimo", istakao je Viržiljo.

Gradonačelnik je komentare predstavnika reprezentacija, poput selektora Engleske Roja Hodžsona, o velikoj vlažnosti vazduha i toploti nazvao izgovorima.

Na stadionu Amazonija u Manausu igraće se četiri utakmice Svjetskog prvenstva naredne godine: Engleska-Italija, Kamerun-Hrvatska, SAD-Portugal i Honduras-Švajcarska.

Miror piše da je u Manausu prošle godine zabilježeno 945 ubistava,a predstavnik državne uprave je naveo da je taj broj tačan, ali da se to desilo 2011.

Lokalna policija je procijenila da će broj ubistava ove godine pasti na 600.

Bonus video: