Vukčević: Napravili smo dobru osnovu

"Da li da do kraja sezone nastavimo sa mladima ili da se pojačamo sa iskusnijima? To je otvorena tema o kojoj će se razgovarati, a zavisi od politike kluba", ističe Vukčević
0 komentar(a)
Budućnost - Lovćen, Foto: Savo Prelević
Budućnost - Lovćen, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.12.2013. 12:06h

Trener Budućnosti Nenad Vukčević kaže da bi prihvatio odlaske najboljih igrača na polusezoni - Igora Burzanovića i Marka Ćetkovića - a da od politike kluba zavisi odluka da li ih zamijeniti jednako iskusnim i kvalitetnim fudbalerima, ili jednostavno nastaviti proces podmlađivanja.

Burzanović i Ćetković su se ljetos dogovorili sa čelnicima kluba da mogu da idu u zimskom prelaznom roku ukoliko pronađu klubove u inostranstvu.

"Ako smo već napravili dogovor sa iskusnijim igračima da budu slobodni u januaru ako nađu angažman, onda moramo da im izađemo u susret. Ja bih lično volio da Burzanović i Ćetković nađu inostrane klubove, da na neki način produže karijeru, da prođu dobro finansijski i da budu zadovoljni. Sigurno je da su obojica veliki kvalitet za ovu mladu ekipu, da su oni ti koji daju šmek ostalim fudbalerima i predstavljaju im pravi uzor. Ali, ako hoćete moje lično mišljenje - volio bih zbog njih da odu, a da na njihova mjesta dođu dva iskusnija igrača, ili jedan iskusniji, sve zavisi od onoga što želi klub", kaže Nenad Vukčević.

Budućnost je završila polusezonu na petom mjestu na tabeli, sa osam bodova manje od vodeće Sutjeske. Rezultatski, to je najgori plasman podgoričkog tima u nezavisnoj Crnoj Gori (Budućnost nikad nije bila slabije plasirana od drugog mjesta, ni na polusezoni ni na kraju), ali suštinski i nije toliko loš, s obzirom na to da se nova uprava kluba, predvođena legendom Nikolom Jovanovićem, ljetos odlučila za drastično podmlađivanje.

"Mislim da smo svi u klubu zadovoljni kako smo odigrali polusezonu. Odlučili smo prije početka da krenemo u radikalno podmlađivanje i da napravimo osnovu za ono što dolazi narednih godina. Sada treba da sjednemo i razgovaramo, da odlučimo šta da radimo u drugom dijelu sezone - da li da se pojačavamo i pravimo iskusniju ekipu, ili da nastavimo sa stvaranjem mladog tima koji će tek naredne sezone, naravno uz neophodna pojačanja, juriti rezultatske ciljeve", ističe Vukčević.

Budućnost, dakle, treba da napravi „prelaz” - da krene u sprovođenje rezultatskih ciljeva, koji su nezaobilazni za klub takvog renomea. Dilema je kada će se to desiti - sada ili na početku naredne sezone.

"Da li da do kraja sezone nastavimo sa mladima ili da se pojačamo sa iskusnijima? To je otvorena tema o kojoj će se razgovarati, a zavisi od politike kluba", ističe Vukčević.

Po treneru Budućnost, „plavi” su ostali dovoljno blizu vrhu da bi u proljećnjem dijelu sezone mogli da krenu u ostvarivanje makar nekih rezultatskih ciljeva.

"Održali smo se blizu vrha i mislim da postoje velike šanse da tu i ostanemo. Ova ekipa ima svoj cilj. Ne da osvoji prvo mjesto na kraju, već da se nađe među ekipama koje će igrati kvalifikacije za Ligu Evrope. Bez obzira što smo ušli u sezonu bez ikakvih opterećenja i uslova", zaključuje Vukčević.

Bonus video: