FK Mladost: Trener ostaje, mijenjaju tim

Mladost će se, naime, osloboditi čak 13 fudbalera iz aktelnog igračkog kadra, dok će trener Goran Milojević, koji je preuzeo tim u finišu polusezone, ostati na kormilu
103 pregleda 0 komentar(a)
FK Mladost, Foto: Zoran Đurić
FK Mladost, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 10.12.2013. 12:31h

„Ne možemo da promijenimo cijeli tim", obično je obrazloženje klupskih čelnika kada zbog loših rezultata strada trener.

U Mladosti sada razmišljaju drugačije - umjesto trenera, promijeniće tim! Kraj polusezone, u kojoj su u posljednjem kolu izbjegli posljednje mjesto na tabeli, stigao je kao poručen za totalnu igračku rekonstrukciju.

"Promijenili smo tri trenera tokom polusezone, rezultati su uvijek bili isti. Nije krivica do trenera, problem je u fudbalerima. Zato ćemo se pozabaviti igračkim kadrom", kaže član uprave kluba Miodrag Vukićević.

Mladost će se, naime, osloboditi čak 13 fudbalera iz aktelnog igračkog kadra, dok će trener Goran Milojević, koji je preuzeo tim u finišu polusezone, ostati na kormilu.

"Mislim da smo jedina ekipa u ligi, ili među jedinima, koja je izmirila sve obaveze prema fudbalerima, uključujući i novembarsku platu. Iako su rezultati bili slabi, o čemu govori i pretposljednje mjesto na tabeli", dodaje Vukićević.

Među fudbalerima na koje Mladost više ne računa ima i onih koji su bili standardni prvotimci. Slobodne papire imaju, redom: golmani Željko Kuzmić i Nikola Marčelja, zatim Predrag Kašćelan, Saša Ćetković, Stefan Nikolić, Balša Božović, Božo Marković, Takaja Kavanabe, Belmin Vila, Zarija Peličić, Ermin Seratlić i Aleksandar Šofranac.

"Oni su slobodni u izboru novog kluba, osim Šofranca, koji može da ide samo u inostranstvo", dodaje Vukićević.

Masovni odlasci povlače i dolaske...

"Biće sigurno sedam ili osam pojačanja, a već smo angažovali golmana Miloša Dragojevića. Cilj nam je da u drugoj polusezoni osvojimo Kup i izborimo opstanak bez baraža", ističe Vukićević.

Mladost je ljetos briljirala u kvalifikacijama za Ligu Evrope, dogurala je čak do 3. kola, gdje je eliminisana od Sevilje. Podgoričani, međutim, nisu takve igre prenijeli na domaću scenu, naprotiv, doživjeli su rezultatski slom - polusezonu su završili na pretposljednjem mjestu, sa svega 15 bodova u 17 kola, uz čak 10 poraza, najviše u ligi.

„Crveni đavoli” sa Starog aerodroma djelimično su se iskupili u Kupu, plasman u polufinale ostavio im je nadu da će narednog ljeta ponovo igrati Evropu.

A do pehara u Kupu, pokušaće da dođu sa gotovo novim timom...

Bonus video: