Svima plate, njima ni centa

Iz Sindikata navode da su pokušali mirnim putem u neposrednom razgovoru advokata Kovačevića sa rukovodiocima Mogrena da riješe problem, ali bezuspješno
62 pregleda 3 komentar(a)
Popović, Bojić, Foto: Privatna arhiva
Popović, Bojić, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 09.12.2013. 18:19h

Sindikat profesionalnih fudbalera Crne Gore (SPFCG) pokrenuće odgovarajuće postupke protiv FK Mogren i odgovornih ljudi u klubu, zbog, kako je navedeno, otvorene diskriminacije prema fudbalerima budvanskog tima, Bracanu Popoviću, Veselinu Bojiću i Savi Gardaševiću.

"Ovoj trojici fudbalera više od 10 mjeseci nisu isplaćivane zarade po ugovoru, dok su konkretno za decembar isplaćene zarade svim fudbalerima osim njima trojici. To predstavlja otvorenu diskriminaciju i povredu prava fudbalera predviđenih propisima fudbalske organizacije i zakona o radu i krivičnog zakonika Crne Gore", kaže advokat SPFCG Aleksandar Kovačević.

Iz Sindikata navode da su pokušali mirnim putem u neposrednom razgovoru advokata Kovačevića sa rukovodiocima Mogrena da riješe problem, ali bezuspješno, pa je sindikalna organizacija prinuđena da u cilju zaštite svojih članova pokrene postupak.

"Težinu u ovom slučaju daju i činjenice da navedeni fudbaleri imaju svoje porodice koje izdržavaju od svojih primanja, te su ovakvim ponašanjem od strane FK Mogren, dovedeni na rub socijalne egzistencije", kaže predsjednik SPFCG Željko Janović.

Popović i Bojić ljetos su bili u centru pažnje domaće fudbalske javnosti kada su bili prinuđeni da na kompleksu na Jazu obavljaju najteže kondicione treninge, i to po najvećem suncu, u podne, dok je ostatak ekipe bio na pripremama.

Popović je tokom treninga kolabirao, gotovo u besvjesnom stanju prevezen je do hitne pomoći, gdje mu je konstatovan izuzetno visok krvni pritisak.

Nakon što je priča dospjela u medije, Popović i Bojić bili su pošteđeni ovakvih drilova ne treninzima, ali se finansijska "tortura" nastavila.

"Iako imam važeći ugovor, od aprila nisam primio ni jednog jedinog centa", kaže Popović, koji je pred Arbitražnom komisijom FSCG tražio jednostrani raskid ugovora sa Mogrenom zbog neisplaćenih obaveza.

"U zavisnosti od brzine reagovanja Arbitražnog suda, odlučiću o daljim potezima. Ozbiljno razmišljam i da napustim fudbal, jer više ne vidim dalju svrhu bavljenjem na ovakav način. Želim da napomenem da od kada sam kao 17-godišnjak debitovao u prvom timu Mladosti, neprekidno i standardno igram u svim klubovima u kojima sam bio", zaključuje Popović, koji sada ima 31 godinu.

Bonus video: