Mesi, Ronaldo i Riberi ostali u trci za Zlatnu loptu

Mesi je do sada četiri puta uzastopno bio proglašavan za najboljeg, Ronaldu je to pošlo za rukom jednom - 2008, a Riberi u karijeri nije dobijao Zlatnu loptu.
3 komentar(a)
Riberi, Foto: Goal.com
Riberi, Foto: Goal.com
Ažurirano: 09.12.2013. 14:53h

Argentinac Lionel Mesi, Portugalac Kristijano Ronaldo i Francuz Frank Riberi ostali su u trci za Zlatnu loptu, pošto je FIFA danas skratila listu kandidata.

Pomenuta trojka je dobila najviše glasova do sada i ušla u najuži izbor.

Sa šireg spiska je otpalo 20 fudbalera, i to Geret Bejl (Real Madrid), Edinson Kavani (PSŽ), Radamel Falkao (Monako), Eden Azar (Čelsi), Zlatan Ibrahimović (PSŽ), Andres Inijesta (Barselona), Filip Lam (Bajern), Robert Levandovski (Borusija Dortmund), Tomas Miler (Bajern), Manuel Nojer (Bajern), Nejmar (Barselona), Mesut Ozil (Arsenal), Andrea Pirlo (Juventus), Arjen Roben (Bajern), Bastijan Švajnštajger (Bajern), Luis Suarez (Liverpul), Tijago Silva (PSŽ), Jaja Ture (Mančester siti), Robin van Persi (Mančester junajted) i Ćavi Ernandez (Barselona)

Mesi je do sada četiri puta uzastopno bio proglašavan za najboljeg, Ronaldu je to pošlo za rukom jednom - 2008, a Riberi u karijeri nije dobijao Zlatnu loptu.

Kandidati za trenera godine u muškom fudbalu Aleks Ferguson, Jup Hajnkes i Jirgen Klop.

U konkurenciji za najbolju fudbalerku svijeta su Njemica Nadin Angerer, Brazilka Marta i Amerikanka Ejbi Vombah.

Zlatna lopta biće dodijeljena 13. januara na svečanosti u Cirihu.

Ibrahimović, Nejmar i Matić u trci za najljepši gol

Ako već nije dobio priliku da se bori za Zlatnu loptu, onda će Zlatan Ibrahimović konkurisati do kraja za najljepši gol godine, za nagradu “Ferenc Puškaš”, zajedno sa Brazilcem Nejmarom i srpskim internacionalcem Nemanjom Matićem, članom Benfike.

Ibrahimović konkuriše sa “makazicama” sa oko 25 metara, u dresu Švedske na prijateljskoj utakmici protiv Engleske, 13. novembra prošle godine.

Nejmar konkuriše sa golom u dresu Brazila, koji je 15. juna postigao protiv Japana na Kupu Konfederacije, a Matić je ušao u konkurenciju za nagradu prošlosezonskim pogotkom u utakmici sa Portom, u domaćem prvenstvu.

Bonus video: