Bajern i Siti igraju za prvo mjesto u Grupi D

Aktuelni prvak Evrope je prvi na tabeli sa 15 bodova, dok Siti na drugom mjestu ima tri manje i obezbijedili su učešće u osmini finala Lige šampiona.
1 komentar(a)
Bajern, Foto: REUTERS
Bajern, Foto: REUTERS
Ažurirano: 09.12.2013. 12:00h

Fudbaleri Bajerna iz Minhena i Manačester sitija igraju sjutra u Ligi šampiona, utakmicu za prvo mjesto u Grupi D.

Utakmica Bajern - Mančester siti igra se sjutra od 20.45 na Alijanc areni u Minhenu. Aktuelni prvak Evrope je prvi na tabeli sa 15 bodova, dok Siti na drugom mjestu ima tri manje i obezbijedili su učešće u osmini finala Lige šampiona.

U drugoj utakmici u grupi, Viktorija u Plzenju igra protiv CSKA iz Moskve. Ruski tim je treći sa tri boda, a češki je bez bodova.

Bajern je pobijedio Siti sa 3:1 u prvom dijelu takmičenja i čak bi uz poraz od gola razlike ili od 0:2 i 1:3, osvojio prvo mjesto u Grupi D.

Očekuje se da će treneri Pep Gvardiola i Manuel Pelegrini sjutra odmoriti pojedine igrače za važne duele koji ih očekuju u domaćim prvenstvima.

"Džo Hart će sigurno braniti protiv Bajerna. Mislim da je važnija utakmica protiv Arsenala, narednog vikenda, nego predstojeća protiv Bajerna. Od trenutka kada smo se plasirali u osminu finala, Premijer liga je postala važnija od Lige šampiona, ali to ne znači da igrači koji budu igrali sjutra, neće igrati protiv Arsenala", rekao je Pelegrini.

Bajern u duel ulazi poslije 11 uzastopnih pobjeda u svim takmičenjima. U subotu je pobijedio Verder sa 7:0 i nastavio niz od 40 utakmica bez poraza u Bundes ligi. Takođe, utakmicom protiv CSKA iz Moskve (3:1), Bajern je postavio rekord Lige šampiona, od 10 uzastopnih pobjeda.

U ekipi Sitija zbog suspenzije neće biti Jaja Turea, a neizvjestan je nastup Matije Nastasića zbog povrede.

Utakmicu će zbog povrede koljena propustiti fudbaler Bajerna Arjen Roben, a takođe, u Gvardiolinom timu neće biti ni Bastijana Švajnštajgera i Holgera Badstubera.

Bonus video: