Šampion opravdao očekivanja

Do dragocjene pozicije najpoznati brend u gradu pod Trebjesom stigao je poslije devet pobjeda, sedam remija i jednog poraza na svom terenu od fudbalera Grblja
2 komentar(a)
Sutjeska, Foto: Savo Prelević
Sutjeska, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.12.2013. 12:58h

Ono što nije pošlo za rukom Budućnosti, Zeti, Mogrenu i Rudaru jeste aktuelnom šampionu – prvi put od sticanja crnogorske nezavisnoti nikšićki prvoligaš uspio je da odbrani jesenju krunu.

Izabranici Dragana Radojičića od prvog kola zagospodarili su vrhom tabele, istina u jednom trenutku ispustili su lidersku poziciju, ali kako je prvenstvo odmicalo forma je išla uzlaznom putanjom, da bi finišu polusezone dostigla vrhunac i kao splet takvih okolnosti na kraju prvog dijela "plavi" su prvi prošli kroz cilj.

A do dragocjene pozicije najpoznati brend u gradu pod Trebjesom stigao je poslije devet pobjeda, sedam remija i jednog poraza na svom terenu od fudbalera Grblja.

Svakako jedan od glavnih krivaca za uspjeh je temperamentni Nikšićanin koji sa klupe predvodi Sutjesku, popularni Gaga, koji je, može se to slobodno reći, uspio ono što drugi nijesu u proteklih sedam godina…

Kako ste vidjeli dosadašnji dio šampionata?

"Zadovoljan sam ostvarenim. Poznato je da smo rano počeli pripremni period zbog obaveza u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Tokom sezone uspjeli smo da podižemo formu i na kraju sve je došlo na svoje mjesto. Raduje me činjenica da smo na posljednjem meču u Pljevljima pokazali karakter, 80 minuta imali smo igrača manje zbog isključenja Ćukovića, a u posljednjim trenucima ostali smo i bez Masata, ali to nas nije spriječilo da ispunimo zacrtani plan. Liga je dosta izjednačena, prosto svak svakoga može da pobijedi. Više ekipa pretenduje da se bori za vrh tabele, dok će na proljeće biti interesantna i borba za opstanak. Sve to ukazuje da će nastavak sezone biti uzbudljiv i neizvjestan, što prvenstvu daje posebnu draž. Vjerujte mi u svim situacijama znam šta i kako dalje. Poslije svakog trijumfa ide novi dan. Nikakva euforija me neće i ne bi smjela uhvatiti. Vrijeme koje je pred nama iskoristićemo da se malo odmorimo, a zatim pripremimo za ono što slijedi", rekao je Dragan Radojičić, trener Sutjeske.

Da li će biti pojačanja za nastavak sezone?

"Vidjećemo po linijama šta nam je najneophodnije. Daleko od toga da smo donijeli neku odluku. Nećemo vući ishitrene poteze. Analiziraćemo sve i vidjeti šta je to što nam treba i nedostaje".

Šta Vas je posebno zadovoljilo?

"Praktično na svakom meču iz kolektivne igre iskočio je po jedan pojedinac, što je dobra stvar. Bilo je i onih koji nijesu u potpunosti opravdali očekivanja, a to ću ostaviti za razgovor u svlačionici. Ponoviću - tokom sezone pravili smo igru, sazrijevali, bili gladni uspjeha i na kraju sve se uklopilo u lijep mozaik", zaključio je Radojičić.

Bonus video: