Zeta u meču sa pet golova bolja od Petrovca

"Momci su pokazali karakter po teškom terenu, iako smo nakon sigurnog vođstva na kraju strahovali za pobjedu. Ipak, tri boda su zaslužena i obezbijediće nam mirnu pauzu", prokomentarisao je trener Zete Mladen Vukićević
0 komentar(a)
Zeta, Foto: Savo Prelević
Zeta, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.12.2013. 11:05h

Zeta se pobjedom nad Petrovcem učvrstila u sredini tabele, a Petar Orlandić sa dva gola na vodećem mjestu liste strijelaca.

Gosti su nezadovoljni jučerašnjim porazom, ali nisu jesenjom polusezonom, koju završavaju na sjajnom četvrtom mjestu.

Ukratko - Zeta je imala sigurnu prednost na stratu drugog dijela (3:0), potom se malo kockala (3:2), ali je ipak privela utakmicu za pobjedu pred zimsku pauzu.

"Momci su pokazali karakter po teškom terenu, iako smo nakon sigurnog vođstva na kraju strahovali za pobjedu. Ipak, tri boda su zaslužena i obezbijediće nam mirnu pauzu", prokomentarisao je trener Zete Mladen Vukićević.

Mreže su mirovale sve do posljednjeg minuta prvog poluvremena, kada je Orlandić glavom asistirao Došljaku za vođstvo Zete prije odmora.

Gol u finišu prvog dijela kao da je bio “okidač” za fudbalere Zete da još žešće krenu u nastavku, pa se mreža gostiju tresla u 54. i 56. minutu, oba puta poslije udaraca Orlandića - kod prvog pogotka asistirao mu je Krstović, drugi put je pogodio iz gužve.

Gostima je prijetio ubjedljiv poraz, ali se nisu dali - Jablan je u 57. minutu asistirao Dragićeviću, a u 74. nabacio loptu i Grboviću, koji je pogodio uz veliku pomoć golmana Zete Ivanovića. Za tren oka, bilo je 3:2...

Golman Zete se, međutim, iskupio u finišu, kada je odbranio dobru šansu Jablana za izjednačenje, a napadač Petrovca imao je i stativu. I Zeta je mogla do četvrtog gola...

"Ovaj poraz neće baciti sjenku na sjajnu jesenju polusezonu. Počeli smo da igramo tek kada smo gubili 3:0, smanjili smo na 3:2, imali i dvije dobre šanse da izjednačimo", istakao je pomoćni trener Petrovca Rudolf Marčić.

Zeta - Petrovac 3:2 (1:0)

Golubovci - Stadion ,,Trešnjica“. Gledalaca: 300. Sudija: Vladan Kojović (Podgorica). Pomoćnici: Milutin Đukić (Cetinje) i Dimitrije Mrgunović (Podgorica). Strijelci: Došljak u 45, Orlandić u 54. i 56. minutu za Zetu, Dragićević u 57. i Grbović u 74. minutu za Petrovac. Žuti kartoni: Orlandić, Došljak (Zeta), Kruščić (Petrovac).

Zeta: Ivanović 6,5, Šoć 6, M. B. Radulović 6, M. M. Radulović 6,5, Dujković 6,5, St. Vukčević 6 (Radinović 6), Sa. Vukčević 6,5, Došljak 7, Krstović 7, Vlaisavljević 6 (Strugar), Orlandić 7,5.

Petrovac: Popović 5,5, Ivanović 6, Grbović 6,5, Lakić 6, Čelebić 6, Šofranac 6, Golubović 6 (Kruščić), Marković 6 (Đukić), Pejaković 6 (Dragićević 6,5), Vujačić 6, Jablan 6.

Bonus video: