Delić "oprostio” Budućnosti

Očajna partija Budućnosti na zatvaranju jesenje polusezone, bez agresivnosti, želje, samim tim i bez prave igre da se stvori šansa, postigne gol
85 pregleda 3 komentar(a)
Budućnost - Lovćen, Foto: Savo Prelević
Budućnost - Lovćen, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.12.2013. 10:45h

Očajna partija Budućnosti na zatvaranju jesenje polusezone, bez agresivnosti, želje, samim tim i bez prave igre da se stvori šansa, postigne gol.

Takve i slične partije pod Goricom ove jeseni obično su ekipu Nenada Vukčevića vodile u poraz (Mornar, Rudar, Petrovac), a juče se to nije dogodilo samo sticajem okolnosti.

Grbalj, koji je igrao bolji fudbal i svih 90 minuta bio bliži golu od domaćina, imao je u 26. minutu šansu koja se samo poželjeti može - Ašćerić je obavio najveći dio posla, Agović gurnuo loptu do Delića, a bivši vezista Budućnosti prebacio gol, iako je imao ispred sebe gotovo nebranjenu mrežu.

Do kraja meča, izabranici Aleksandra Nedovića nisu dočekali takvu šansu.

"Nije bilo lako motivisati ekipu nakon ispadanja iz Kupa i svega što nam se dogodilo posljednjih dana, ali su momci odigrali sjajnu utakmicu, bili bolji rival od domaćina. Ono što je promašio Delić događa nam se cijele jeseni, jednostavno nemamo sreće da završimo neke akcije", prokomentarisao je Nedović.

Šansa Delića bila je prva, ujedno i najveća u dosadnoj utakmici, po očajnom terenu, velikoj hladnoći i rekordno malom broju gledalaca.

Prvi šut na gol Budućnost je uputila tek u 43. minutu, i to iz daljine preko Igora Burzanovića, što najbolje opisuje koliko su domaći bili ubojiti.

"Ovo je definitivno jedna od onih utakmica koja nije zadovoljila publiku. Očito da je važnost meča i važnost osvajanja bodova na kraju polusezone sputala igrače. Nismo ponovili agresivnost koju smo imali protiv Sutjeske u Nikšiću, bili smo inferiorni", utisak je Nenada Vukčevića, trenera Budućnosti.

Podgoričani su u nastavku odigrali za nijansu bolje, ali opet nedovoljno agresivno.

Nekoliko situacija pred golom Grblja više su bile plod individualnih akcija Igora Burzanovića, koji je u 90. minutu izveo najljepšu akciju na meču - majstorski se oslobodio dvojice protivničkih fudbalera i plasirao loptu sa ivice šesnaesterca, tik pored stative.

Šest minuta prije toga Budućnost je izvela jedinu pravu akciju u kojoj je učestvovalo više fudbalera - Vukčević je centrirao sa lijeve strane, a Asanović (mijenjao suspendovanog Nikača) gađao glavom pored gola.

Grbljani su sve to vrijeme bili opasni, opasniji od domaćina, naročito po lijevoj strani, gdje je djelovao mladi reprezentativac Janković.

U 79. minutu Delić i Međedović su razmijenili nekoliko pasova u trku, i udarac iskusnog veziste je bio tehnički lijep, ali ne dovoljno jak...

Budućnost - Grbalj 0:0

Podgorica - Stadion pod Goricom. Gledalaca: 250. Sudija: Pavle Radovanović (Podgorica). Pomoćnici: Dejan Šaković i Jovica Tatar (Podgorica). Žuti kartoni: Rogošić, Raspopović (Budućnost).

Budućnost: Agović 6, Raspopović 5,5, Kopitović 6, Tomković 6, Radunović 6,5, Raičković 5,5, Rogošić 5,5, Ćetković 6, Ilinčić 5,5 (Vukčević), Burzanović 6, Asanović 5,5.

Grbalj: Radulović -, Bogdanović 6,5, Milojko 6, Glavan 6,5, Carević 6, Petrović 6,5, Međedović 6,5, Delić 7, Janković 7, Agović 6 (Kašćelan), Ašćerić 6.

Bonus video: