Mladost bolja od Dečića za bijeg sa začelja

"Moram biti zadovoljan, jer smo osvojili bodove u utakmici koja je za nas bila kao finale. Ovom pobjedom smo, nakon uspjeha u Kupu, napravili relativno uspješnu polusezonu", rekao je trener Mladosti Goran Milojević
0 komentar(a)
FK Mladost, Foto: Zoran Đurić
FK Mladost, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 08.12.2013. 11:56h

Mladost je nadahnuta prolaskom u polufinale Kupa (eliminisala Čelik u Nikšiću) reagovala i u prvenstvu i u posljednjem kolu jesenjeg dijela pobjegla sa začelja - „crveni đavoli“ su na svom terenu ubjedljivo savladali Dečić sa 3:0.

Domaćin se od prvog trenutka bolje snašao po jakom vjetru na Starom aerodromu i poveo iz prve prave prilike.

Kapiten Vladimir Savićević je sa desne strane centrirao i pronašao samog Ivana Kneževića koji je glavom rutinski matirao Enisa Đokovića.

Tuzani su poslije pogotka bili ravnopravni, čak sredinom prvog poluvremena i opasniji, ali ih je potom presjekao pogodak u lošem momentu - opet je strijelac bio Knežević, ovog puta sa bijele tačke nakon što je kapiten Nijazim Padović faulirao Stefana Mugošu...

"Moram biti zadovoljan, jer smo osvojili bodove u utakmici koja je za nas bila kao finale. Čestitam igračima na trijumfu, zalaganju, borbenosti. Mogli smo da slavimo i ubjedljivije, ali najvažnije je da smo osvojili tri boda. Ovom pobjedom smo, nakon uspjeha u Kupu, napravili relativno uspješnu polusezonu", rekao je trener Mladosti Goran Milojević.

Konačan rezultat je postavljen na samom startu drugog dijela igre, kada je Miloš Pavićević iskoristio asistenciju Mugoše i loše postavljanje odbrane Dečića.

Pavićević je nakon pogotka mogao da se proslavi, imao je makar tri velike šanse, ali je u svakoj od njih bolji bio golman Đoković.

"Nismo bili na nivou iz prethodnih utakmica. Naišli smo na vrlo raspoloženog protivnika, tako da je pobjeda Mladosti potpuno zaslužena. Ostaje nam sada da iskoristimo pauzu da se pojačamo i da konsolidujemo redove pred početak drugog dijela sezone", kazao je Muhamed Lekić, pomoćni trener Dečića koji je zakucan za dno tabele.

Mladost - Dečić 3:0 (2:0)

Podgorica - Stadion na Starom aerodromu. Gledalaca: 400. Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica). Pomoćnici: Srđan Korać (Bar), Boban Krstev (Cetinje). Strijelci: Knežević u 7. i 45. iz penala, Pavićević 48. minutu. Žuti kartoni: Stefan Mugoša (Mladost), Ajković, Padović, Bošković (Dečić).

Mladost: Radović, Đokić 7, Kašćelan 6,5, Radulović 6,5, Živković 6,5, Novović 6, Božović 6, Pavićević 6,5, Savićević 7 (Babović), Mugoša 7 (Kalezić 6), Knežević 7,5 (Marković).

Dečić: Đoković 7, Padović 5,5 (Lekić), Ramović 5,5, Mihailović 5,5, Bošković 5,5 (Vučić) , Popović 6, Zlatičanin 6, Lazarević 5,5 (Nuhodžić), Kuč 6,5, Ajković 5, Vujačić 5,5.

Bonus video: