Barani se radovali na Cetinju

"U najavi meča rekao sam da idemo na pobjedu. Znao sam da nas očekuje težak meč, ali smo uspjeli da na vrijeme postignemo golove i da ostvarimo važan trijumf", istakao je Obren Sarić, trener Mornara
55 pregleda 0 komentar(a)
Petrovac - Mornar, Foto: Luka Zeković
Petrovac - Mornar, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 08.12.2013. 11:33h

Cetinjani nisu uspjeli da nastave sa sjajnim partijama koje su prikazivali u posljednje vrijeme - na Obilića poljani, po hladnom vremenu i izuzetno teškom terenu, položili su koplja pred Mornarom.

Od samog početka gosti su krenuli agresivno, tako da su već u 8. minutu došli do vođstva. Ivan Mijušković je centrirao, a Bogdan Bogdanović rutinski sproveo loptu u mrežu domaćina.

Kao da je ovaj gol donekle otrijeznio fudbalere Lovćena, koji su zaigrali bolje, stvorili nekoliko šansi, ali je golman Mornara Boris Lakićević svaki put bio budan.

Najbolju šansu za izjednačenje Lovćen je imao u 33. minutu, ali je udarac Alena Halilovića iz dobre pozicije odbranio Lakićević.

Gosti su i drugo poluvrijeme otvorili na isti način kao prvo - u 50. minutu opet je precizan bio Bogdanović, ovoga puta sa ivice šesnaesterca.

Cetinjani su uspjeli da se vrate u igru u 77. minutu, kada je rezervista Stefan Đorđević, sa nešto manje od 20 metara, savladao Lakićevića – 1:2.

Domaćin, međutim, nije imao snage da dođe do izjednačenja.

"U najavi meča rekao sam da idemo na pobjedu. Znao sam da nas očekuje težak meč, ali smo uspjeli da na vrijeme postignemo golove i da ostvarimo važan trijumf", istakao je Obren Sarić, trener Mornara.

Sa druge strane, ni trener Cetinjana Mojaš Radonjić nije bio previše razočaran porazom svoje ekipe.

"Težak teren i hladno vrijeme nisu dozvolili igračima da prikažu kvalitetniju igru. Bili smo dosta hendikepirani zbog povreda i suspenzija. Ipak, to ne treba da bude opravdanje za poraz. Mornar je više želio pobjedu na kojoj im čestitam", kazao je Radonjić.

Lovćen - Mornar 1:2 (0:1)

Cetinje - Stadion Obilića poljana. Gledalaca: 400. Sudija: Milovan Milačić (Podgorica). Pomoćnici: Aleksandar Đikanović (Nikšić) i Veselin Đuranović (Podgorica). Strijelci: Đorđević u 76. minutu za Lovćen, Bogdanović u 8. i 50. minutu za Mornar. Žuti kartoni: Bogdanović, Martinović, Halilović (Lovćen), Rotković, Tomić (Mornar).

Lovćen: Perović -, Mirković 5,5, Martinović 5,5, Vujović 5,5, Vukčević 5,5, Kosović 5,5 Radović 6, Merdović 5,5 (Đorđević), Draganić 5,5 (Stojanović 5,5), Bogdanović 5,5 (Vujanović), Halilović 5,5.

Mornar: Lakićević 6,5, Dubljević 6, Arsenijević 6, Petrović 6, Radulović 6, Bogdanović 7, Tomić 6,5, Mijušković 6,5 (Vukmarković), Kajević 6, Divanović 6,5 (Spasojević), Rotković 6 (Kim).

Bonus video: