Nikšićani pješke do jesenje titule

U svakom slučaju, ako u zimskoj pauzi izostanu drastičnije promjene, Pljevljacima neminovno slijedi grčevita borba za opstanak u prvoligaškom društvu
6 komentar(a)
Sutjeska, Foto: Savo Prelević
Sutjeska, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.12.2013. 10:02h

Iako su više od 80 minuta imali igrača manje, zbog isključenja Ćukovića, Nikšićani su bez većih problema trijumfovali pod Golubinjom i zasluženo stigli do titule jesenjeg prvaka.

A, ruku na srce, nije im ni bilo previše teško da savladaju indisponirane domaćine koji, uprkos brojčanoj prednosti, praktično nisu ni uputili ozbiljniji šut ka besposlenom Janjuševiću.

U svakom slučaju, ako u zimskoj pauzi izostanu drastičnije promjene, Pljevljacima neminovno slijedi grčevita borba za opstanak u prvoligaškom društvu.

Utakmica je počela mirno, prvi je šut oprobao Radonjić u 8. minutu a Radanović odbranio, da bi samo dva minuta kasnije Ćuković kao posljednji igrač oborio Vlahovića, pa za sudiju Dabanovića nije bilo dileme, štoper gostiju morao je u svlačionicu.

I umjesto da oni pritisnu i pokušaju što prije da iskoriste nastalu situaciju, „rudari“ su nastavili bojažljivo, dozvolili Nikšićanima da diktiraju ritam i da u 20. minutu povedu.

U petercu domaćina najbolje se snašao Karadžić, prihvatio loptu i elegantno je pored golmana Rudara poslao u nezaštićeni desni donji ugao.

I tog trenutka, prvo poluvrijeme kao da se završilo. Rudar, koji je od 28. minuta ostao i bez povrijeđenog kapitena Vlahovića, bio je bez snage da ozbiljnije zaprijeti, dok je Sutjeska sa lakoćom čuvala minimalno vođstvo.

Ispaštala je malobrojna publika jer u tom periodu nije vidjela ni “f” od fudbala.

U drugom dijelu, Pljevljaci su malo pojačali tempo i težište igre prebacili na protivničku polovinu, ali izuzev udarca Talovića u 50. minutu i odbrane Janjuševića, većih uzbuđenja nije bilo.

Doduše, domaći su u 59. minutu od sudije Dabanovića tražili da pokaže na bijelu tačku smatrajući da je oboren Gordić, ali je podgorički arbitar samo odmahnuo rukom.

Nastavila se igra bez šansi, sa jalovim napadima Pljevljaka i rutinskim odolijevanjem Nikšićana, a ništa značajnije se nije promijenilo ni u posljednjih pet minuta susreta, kada su gosti, poslije drugog žutog kartona Masata, ostali sa devetoricom.

"Desilo se ono što nam se dešava čitave jeseni. Iz prve akcije protivnika primimo gol, a onda smo prinuđeni da jurimo rezultat, što ova ekipa Rudara i ne radi baš najbolje. Takođe se potvrdilo da nam mnogo nedostaje klasični napadač koji bi lakše riješio neke situacije u šesnaestercu. Nisu nam odgovarali ni ostali rezultati, ali šta je tu je, idemo dalje", kazao je trener Rudara, Mirko Marić.

"Nije bilo lako kada smo onako rano ostali bez Ćukovića, ali nismo željeli da mijenjamo dogovoreno. Nastavili smo da napadamo i srećom, brzo dali gol, pa je kasnije sve bilo lakše. Zadovoljan sam pobjedom, a posebno činjenicom da smo na kraju jeseni zadržali lidersku poziciju", rekao je strateg Sutjeske, Dragan Radojičić.

Rudar - Sutjeska 0:1 (0:1)

Pljevlja - Stadion pod Golubinjom. Gledalaca: 300. Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica). Pomoćnici: Dragan Vujović i Đorđije Ražnatović (Cetinje) Strijelac: Karadžić u 20 minutu. Žuti kartoni: Kato i Đurić (Rudar), Janjušević, Bečelić i Masato (Sutjeska). Crveni kartoni: Ćuković (Sutjeska) u 10. i Masato (Sutjeska) u 89. minutu.

Rudar: Radanović 6, Gordić 5,5 (Vuković), Jovančov 5, Talović 5,5 (Rustemović), Kaluđerović 6, Mijušković 6, Đurić 6, Kato 5, Jovanović 5, Nestorović 5,5, Vlahović - (Sekulić 5).

Sutjeska: Janjušević 6, Bečelić 6, Ognjanović 6, Stefanović 6 (Pejović), Stevović 5,5, Karadžić 6,5 (Đurović), Nikolić 6,5, Stijepović 5,5, Radonjić 5,5 (Perošević), Ćuković 6, Masato 6.

Bonus video: