Sutjeska bez sreće u Jerevanu: Revija promašaja za eliminaciju iz Evrope

Prosto je nevjerovatno kako lopta nije ušla u mrežu nakon pokušaja Bojana Božovića (stativa) i Cicmila u prvom poluvremenu, a posebno nakon zicera Denkovića i Grbovića u sudijskoj nadoknadi. Ostalo je 0:0...
123 pregleda 11 komentar(a)
Sutjeska, Foto: FK Sutjeska
Sutjeska, Foto: FK Sutjeska
Ažurirano: 02.08.2018. 17:10h

Crna Gora je ostala bez posljednjeg predstavika na evropskoj sceni, a Sutjeska ni na četvrtom meču nije postigla gol.

Nakon poraza od jermenskog Alaškerta u prvom meču kraj Bistrice 1:0, izabranici Nikole Rakojevića nisu mogli više od remija bez golova u revanšu - ostalo je 0:0.

Moglo je, međutim, da bude sve drugačije, mogli su Nikšićani barem da odvedu meč u produžetke, jer su tokom meča na stadionu "Vazgen Sargsjan" stvorili više šansi nego na sva tri prethodna evropska meča zajedno.

Prosto je nevjerovatno kako lopta nije ušla u mrežu nakon pokušaja Bojana Božovića (stativa) i Cicmila u prvom poluvremenu, a posebno nakon zicera Denkovića i Grbovića u sudijskoj nadoknadi. Šampiona Jermenije sačuvao je odlično golman Ognjen Čančarević.

Imali su i domaći nekoliko opasnih pokušaja, ali dvije prave šanse imali su samo na početku utakmice, a Sutjeska je kasnije bila mnogo bliža pobjedi...

Alaškert će u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope igrati protiv rumunskog Kluža, dok se Sutjeska okreće domaćoj sceni, a može i da žali, jer prvak Jermenije nije bio rival koji nije mogao da se eliminiše...

Jermenski prvak počeo je bolje i sigurnije, crnogorski mlako i bojažljivo.

Dva puta je golman Sutjeske Vladan Giljen morao da interveniše u uvodu utakmice, da bi ostavio svoj tim u igri - uradio je to nakon šansi Srbina Nenadovića u i Brazilca De Žezusa u 22. minutu.

Tek nakon pola sata gosti su uspostavili ravnotežu i odmah počeli da prijete.

U 29. minutu dobru akciju izveli su Božović i Ćetković, probili su odbrani Alaškerta po sredini, ali je vezisti Sutjeske pobjegla lopta u prijemu, a mogao je da se nađe u gol-prilici.

Samo tri minuta kasnije dobra šansa za Bojana Božovića - napadač Sutjeske šutrao je po zemlji sa 15-ak metara, no golman Jermena Čančarević odbranio je njegov udarac.

U 40. minutu korner Bulatovića i velika gužva pred golom domaćina, ali je otklonjena opasnost. Dobru šansu imao je i Cicmil u posljednim trenucima prvog dijela, nakon centaršuta Ćetkovića iz prekida - još jedna dobra odbrana Čančarevića.

Imali su fudbaleri prvaka Jermenije dosta prostora za kontranapade, povremeno su ugrožavali Giljena, ali nisu stvarali prave šanse.

Barem ne onakve kakvu je u nadoknadi prvog poluvremena imala Sutjeska - Bulatović je izveo aut kao korner, Božović je nadskočio sve u protivničkom šesnaestercu, golman domaćih već je bio savladan, ali lopta je pogodila stativu.

Nisu imali gosti ni malo sreće, dvojica igrača Sutjeske čekala su loptu pred golom, a ona se odbila na drugu stranu, gdje je bio domaći fudbaler...

Imali su Nikšićani 15 minuta pauze da se "ohlade" i oporave od promašaja, ali nisu i istom ritmu nastavili u drugom dijelu.

Probao je Rakojević sa izmjenama - umjesto Ćetkovića u 55. minutu ušao je Bubanja, Vukovića je u 64. zamijenio ofanzivniji Grbović.

Fudbaleri Alaškerta su u tim momentima kontrolisali utakmicu, imali su i opasne pokušaje preko Grigorijana i Edigarjana, no Giljen je bio siguran.

Tek u finišu, kada više nisu imali šta da izgube, fudbaleri Sutjeske dali su se u totalni rizik, Rakojević je štopera Nedića zamijenio napadačem Kordićem - i stigle su dvije šanse za kojima će Nikšićani dugo žaliti.

Četvrti sudija je taman pokazivao da će se igrati pet minuta nadoknade kada se Stefan Denković našao u idealnoj šansi na lijevoj strani. Čančarević mu je, međutim, ušao u šut i nije bilo prostora...

Činilo se da je otišla i posljednja nada kada su Nikšićani dočekali još bolju šansu, u 94. minutu. Lopta se odbijala u šesnaestrcu kao na fliperu, Stefanović je izblokiran, na desnoj strani ostao je sam Grbović, mogao je da bira gdje da pošalje loptu, ali se opet ukazao Čančarević...

Mogla je nakon svega Sutjeska i da primi gol u posljednjim sekundama, Giljen je "skinuo" slobodnjak Manučarjana.

ALAŠKERT - SUTJESKA 0:0 (prvi meč 1:0)

Jerevan - Stadion "Vazgen Sargsjan". Gledalaca: 7.000. Sudija: Ivajlo Stojanov (Bugarska). Žuti kartoni: Čančarević, Edigarjan, Stojković (Alaškert), Nedić, Cicmil, Kordić (Sutjeska).

Alaškert: Čančarević, Voskanjan, Zeljković (87. Simonjan), Antonić, Sekulić, Nenadović (79. Manučarjan), Artak Edigarjan, De Žezus, Artur Edigarjan (67. Stojković), Grigorjan, Praznovski.

Sutjeska: Giljen, Grivić, Cicmil, Nedić (84. Kordić), Bulatović, Stefanović, Vuković (65. Grbović), Ćetković (55. Bubanja), Merdović, Denković, Božović

Bonus video: