Odmah bi donio klasu, ali i ekscentričnost

Direktor Katalonaca Erik Abidal se sreo za zemljakom u Los Anđelesu, a „Mundo deportivo” je obrazložio zašto bi dolazak asa Mančester junajteda bio dobar, ali i loš potez
90 pregleda 0 komentar(a)
Pol Pogba Mundijal u Rusiji, Foto: Reuters
Pol Pogba Mundijal u Rusiji, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.08.2018. 16:30h

Kao bomba je odjeknula vijest da Barselona želi da riješi probleme u veznom redu dovođenjem Pola Pogbe.

Direktor Katalonaca Erik Abidal se sreo za zemljakom u Los Anđelesu, a „Mundo deportivo” je obrazložio zašto bi dolazak asa Mančester junajteda bio dobar, ali i loš potez.

Razlozi ZA

1. Igrač svjetske klase

Na međunarodnoj sceni malo vezista ima više talenta, kvaliteta i iskustva od Pola Pogbe. On pokriva cijeli teren, veoma je jak i zna da barata loptom.

2. Nije mu potrebno prilagođavanje, odmah bi donio kvalitet

Pogba ima iskustvo igranja u Seriji A i Premijer lige i navikao je da igra na visokom nivou sa velikim timovima, tako da mu ne bi bilo potrebno vrijeme da se prilagođava Barsi, za razliku od igrača koji dolaze iz manjih ekipa i nisu nastupali u velikim takmičenjima.

3. Mlad je i ima dugačku budućnost pred sobom

Sa 25 godina, pred njim je tek najbolje vrijeme i zrelost. Bio bi pojačanje za sadašnjost, ali i budućnoost veznog reda.

4. Stigao bi kao svjetski šampion

Pol Pogba je tek postao prvak svijeta na Mundijalu u Rusiji sa Francuskom, a odigrao je odličan turnir i ponudio egzibiciju, snagu i talenat veznom redu „bluza”.

5. Bio bi dobro prihvaćen u svlačionici

Francuska kolonija u svlačionici Barse bi mu bila od velike pomoći ako bi stigao. Samuel Umtiti, Usman Dembele i Kleman Langle bi pružili veliku pomoć zemljaku. Uzgred, Pogba je u više navrata isticao da je veliki fan Lea Mesija i Argentinac bi sigurno pozdravio dolazak Francuza.

Razlozi PROTIV

1. Cijena transfera

Mančester junajted zna da je on jedan od najcjenjenijih igrača Evrope, a osvajanje Mundijala mu je dodatno podiglo vrijednost. Pogba je igrao odlično u Rusiji i Junajted ga ne bi pustio bez veoma velike svote novca. Uzgred, Juventusu je platio preko 100 miliona eura za njega i želio bi da nadoknadi taj trošak.

2. Bio bi udar na platni spisak

Ako Pogba obuče dres Barse, postao bi jedan od igrača sa najvećom platom u timu. To je u suprotnosti sa nedavnom politikom kluba, koji pokušava da smanjuje plate i broj igrača sa veoma visokim ugovorima.

3. Karakter van terena

Iako je izvanredan igrač na terenu, van njega ga karakteriše što je kescentričan tim, sa veoma specijalnim karakterom koji se ponekad prenosi na teren.

Bonus video: