Skolari: Hrvatska igra lijepo, ali zna se ko je gazda u Brazilu

"Rivali se moraju priviknuti na naš teren, Brazil je ovdje gazda i to će biti naša najveća prednost", poručio je Skolari"
0 komentar(a)
Skolari, Foto: Reuters
Skolari, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.12.2013. 19:42h

Brazil i Hrvatska otvoriće 20. Svjetsko prvenstvo, 12. juna naredne godine, okršajem u Sao Paolu u 22 sata po centralnoevropskom vremenu.

U grupi A predstojećeg Mundijala su još Kamerun i Meksiko.

"Zadovoljan sam žrijebom, ali morate da znate da je Hrvatskoj ovo šesto veliko takmičenje, Kamerunu peto, a Meksiko je već tradicionalno opasan. Ovo je teška grupa", rekao je Skolari.

Osvajač Mundijala sa Brazilom 2002. godine potom je pričao o rivalima.

"Naš prvi protivnik, Hrvatska, igra lijep fudbal. Kamerunci su iskusni, a Meksiko nas najbolje poznaje. Međutim, oni se moraju priviknuti na naš teren, Brazil je ovdje gazda i to će biti naša najveća prednost", poručio je Skolari.

Malo i o ostalim grupama:

"Najteža je ona u kojoj su Englezi, Urugvajci i Italijani. Drago mi je što otvaramo protiv evropske ekipe, to sam i priželjkivao. Sve u svemu, zadovoljan sam žrijebom".

I selektor Hrvatske Niko Kovač bio je zadovoljan:

"Utakmica sa Brazilom? To je otvaranje iz snova, cijeli svijet će gledati našu malu Hrvatsku".

Cilj Hrvata je da prođu u osminu finala.

"Brazil je veliki favoriti, mi ćemo se potruditi da im otežamo put. Meksiko je trenutno u krizi, ali oni su uvijek jaki na Svjetskim prvenstvima, baš kao i Kamerun".

Hrvate čekaju dugačka putovanja, u trouglu Sao Paolo - Manaus - Resife preći će nevjerovatnih 5.500 kilometara!

"Da, moraćemo puno da putujemo, na osnovu toga ćemo birati kamp. Ali na kraju, kako svima tako i nama. Vjerujemo da ćemo naći pravo rješenje".

Bonus video: