Mornar odnio bod iz Pljevalja

Mornar je zahvaljujući odličnom startu poveo na gostovanju Rudaru, a potom uspio da izbori bod
0 komentar(a)
Ažurirano: 05.12.2013. 13:12h

Oba rivala su imala trenutke inspiracije, gosti bili konkretniji na početku utakmice i poveli, domaći istom mjerom uzvratili početkom nastavka i izjednačili, pa je, kada se sve sabere, remi i najpravedniji ishod odloženog meča 15. kola između Rudara i Mornara.

Nije se dugo čekalo vođstvo Barana. Već u 8. minutu Rotković je prihvatio loptu u šesnaestercu Rudara, njegov prvi šut je izblokiran, ali nakon drugog nije bilo greške - 0:1.

To je prilično poremetilo „rudare“ koji, osim serije uglavnom bezopasnih kornera, praktično nisu ni zaprijetili Lakićeviću. Na suprotnoj strani, zicer za 0:2 propustio je Divanović u 18. minutu. Šutirao je iskosa, Radanović bio savladan ali je sa gol linije loptu u polje izbacio Mijušković.

Domaćini su bolje otvorili drugi dio, konstantno pritiskali što im se isplatilo u 57 minutu. Dodavanje Vlahovića iskoristio je Nestorović, stuštio se u kazneni prostor, tu je i oboren a odlični sudija Bošković bez razmišljanja pokazao na bijelu tačku. Kaluđerović je bio neumoljiv, lopta je završila u desnom, a nemoćni golman Lakićević u lijevom uglu.

Preostalih 35 minuta protekli su u jalovim pokušajima Pljevljaka da terensku inicijativu pretvore u potpuni preokret, kao i povremenim kontrama Barana u namjeri da stignu do još jedne prednosti. Oba plana ostala su bez realizacije, za konačnih i realnih 1:1.

"Bili smo loši u prvom dijelu, bolji u nastavku, ali sa igrom koju smo prikazali, generalno ne mogu biti zadovoljan. Još jednom je bila vidljiva naša najveća mana - nedostatak klasičnog napadača. Šta je tu je, propustili smo prvu priliku da potpuno pobjegnemo iz opasne zone, druga je već u subotu protiv Sutjeske", kazao je trener Rudara, Mirko Marić.

"Utakmica nije bila loša, igrači su mnogo trčali i borili se, a rezultat svega je pravedni remi, jer smo mi u prvom poluvremenu poveli i imali još jednu veliku šansu, a Rudar bio znatno agilniji u nastavku. Mnogo nam znači ovaj bod uoči gostovanja Lovćenu", rekao je pomoćni trener Mornara, Zoran Đurašković.

Rudar - Mornar 1:1

Pljevlja - Stadion pod Golubinjom. Gledalaca: 250. Sudija: Miloš Bošković (Podgorica). Pomoćnici: Milutin Đukić i Boban Krstev (oba sa Cetinja). Strijelci: Kaluđerović u 57. minutu (iz penala) za Rudar, Rotković u 8. minutu za Mornar. Žuti kartoni: Jovančov, Vuković i Mijušković (Rudar).

Rudar: Radanović 6,5, Tomašević 6 (Gordić), Jovančov 5,5 (Vuković), Kaluđerović 7, Mijušković 6,5, Gačević 5,5 (Talović 6), Đurić 6, Kato 6,5, Jovanović 6, Nestorović 6,5, Vlahović 6.

Mornar: Lakićević 6,5, Dubljević 6,5, Petrović 6, Radulović 6, Bogdanović 6,5, Tomić 6,5, Mijušković 6 (Vukmarković), Kajević 6,5, Divanović 6 (Spasojević), Rotković 7, Đurković 6,5.

Bonus video: