Italijani predlažu pauze tokom mečeva na SP

"Ako želite pravu predstavu, onda bi igračima trebalo da obezbijedite uslove za spektakl", rekao je Prandeli italijanskim novinarima
0 komentar(a)
Prandeli, Foto: Beta/AP
Prandeli, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 03.12.2013. 22:44h

Italijanski selektor Ćezare Prandeli otkrio je da je Fudbalski savez Italije predložio na kongresu FIFA da na utakmicama tokom prvenstvu svijeta u Brazilu budu dvije pauze, kako bi se igrači osvježili.

"U Brazilu ćemo se suočiti sa problemima zbog visokih temperatura i vlage, kao što je bio slučaj na Kupu konfederacija u junu. To će, posebno u pojedinim gradovima, predstavljati veoma otežavajuću okolnost za igrače. Ako želite pravu predstavu, onda bi igračima trebalo da obezbijedite uslove za spektakl", rekao je Prandeli italijanskim novinarima.

Prema italijanskom predlogu, po dva minuta pauze na sredini oba poluvremena utakmice igrači bi iskoristili za konzumaciju tečnosti i osvježenje.

Prandeli vjeruje da će ovaj predlog podržati i ostali timovi koji su iskusili teškoće tokom igranja na Kupu konfederacija.

On je naveo da je na tom turniru u junu imao slučaj kada su čak osmorica od 11 igrača tražila zamjenu zbog iscrpljenosti.

"To je ipak mnogo, zar ne", kazao je Prandeli.

Fudbalsko prventvo svijeta u Brazilu biće održano sljedeće godine od 12. juna do 13. jula.

Prandeli za novi zakon koji otvara vrata imigrantima

Prandeli se zalaže i za novi zakon kojim bi se imigrantima u Italiji omogućilo da zaigraju za reprezentaciju prije 18. godine.

"Druge zemlje su ispred nas po ovom pitanju. Mislim i nadam se da će se novim Italijanima pružiti šansa da dobiju državljanstvo", rekao je Prandeli.

Po važećem zakonu, djeca legalnih imigranata, rođena u Italiji, mogu da zatraže državljanstvo jedino kada napune 18. godina.

Pravilnik FIFA predviđa da za reprezentaciju mogu da igraju samo fudbaleri koji imaju državljanstvo dotične zemlje.

Bonus video: